Dolazi velika promjena vremena koja donosi kišu i zahladnjenje

Jače naoblačenje s kišom, već ujutro ponegdje na sjeveru, a poslijepodne i navečer u većini kopnenih predjela te na sjevernom Jadranu, prognozira Državni hidrometeorloški zavod za ponedjeljak.

Uz zahladnjenje u gorju pred kraj dana i snijeg uz stvaranje barem tanjeg snježnog pokrivača. U Dalmaciji će se zadržati pretežno sunčano.

U unutrašnjosti će zapuhati umjeren, poslijepodne prolazno jak sjeveroistočnjak i sjeverac. Na Jadranu vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, a navečer na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura. Najviša dnevna temperatura većinom između 16 i 21, u sjeverozapadnim predjelima od 10 do 15 °C.

U utorak postupno razvedravanje, a uz više oblaka uglavnom na jugu još povremeno kiša i grmljavina, u gorju u početku susnježica i snijeg. Zatim većinom suho i djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano.

Na kopnu umjeren i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na moru jaka i olujna bura, a u četvrtak vjetar u slabljenju. Svježije s temperaturom oko prosjeka za doba godine, a mogućnost jutarnjeg mraza na kopnu najveća je u četvrtak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...