Europa Donna Zadar poziva vas na obilježavanje Dana narcisa i prikupljanje sredstava za aparat za zračenje

Iz udruge Europa Donna Zadar pozivaju vas na tradicionalno obilježavanje Dana narcisa u subotu, 23. ožujka pod motom Kap dobrote – ocean zdravlja. Dan je posvećen oboljelima od raka dojke.

– Cvijet narcisa, kojeg  tom prigodom simbolično darujemo, podsjeća nas na proljeće, svjetlo i novi početak. Pomažemo osvijestiti potrebu brige za zdravlje. Rano otkriven rak je izlječiv, a ako ga treba liječiti, učinimo to zajedno na najbolji mogući način, ističu iz Udruge.

U ovogodišnjoj javnozdravstvenoj akciji sudjeluju i Zavod za javno zdravstvo Zadar, zadarska Liga protiv raka, udruge žena otoka Ugljana, Pašmana, Vira i gradova Biograda, Benkovca i Nina.

Prikupljaju se dobrovoljni prilozi građana, svake godine za drugu namjenu. Ove godine prikupljena sredstva namijenjena su za aparat za zračenje onkoloških bolesnika i dodatnu opremu Onkološkog odjela u Poliklinici zadarske bolnice.

– Pridružite nam se, sudjelujte i dajte svoj doprinos za bolje liječenje svih potrebitih. Zdravlje je najdragocjenije bogatstvo, pomozimo i čuvajmo ga zajedno. Dođite i pridružite nam se u subotu na Narodnom trgu u Zadru, od 10 do 12 sati. Očekuje vas osmijeh naših volonterki i cvijet narcisa, poručuju organizatori.

Dobrovoljne priloge možete uplatiti na žiri račun IBAN: HR 3824070001100443902 s naznakom Dan narcisa 2019.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...