Evo kada nam se vraća sunce i kakav nas vikend čeka, ali prije toga…

U prognozi poznate meteorologinje Dunje Mazzocco Drvar za RTL,otkriveno je kako će fronta već u utorak, sredinom dana, napustiti naše područje, a na nas će sve izraženije utjecati anticiklona sa zapada Europe.

Kiša koja pada će već do jutra prestati u sjevernim područjima, do sredine dana i u većem dijelu zemlje, a kišno će ostati samo još na južno dalmatinskim otocima i dubrovačkom području.

U gorju će padati mokar snijeg, ali malo i bez zadržavanja. Bit će vjetrovito, na kopnu uz umjeren sjeveroistočnjak, na moru uz buru koja će pod Velebitom imati orkanske udare, a južnije uglavnom olujne. Jutro će biti hladno, a na vjetru vrlo hladno, upozorava Drvar.

Razvedravanja poslijepodne

Poslijepodne nas očekuje razvedravanje, najprije u Međimurju i Podravini, a zatim i u cijeloj središnjoj Hrvatskoj. Zadržat će se vjetrovito i hladno, osobito na sjeveru.

I u Slavoniji i Baranji poslijepodne će se naoblaka raskidati, bit će sve više sunca. Uz umjeren sjeverac i temperaturu od 11 do 13 stupnjeva, bit će osjetno hladnije nego u ponedjeljak, otkriva za RTL.

U Dalmaciji će se ovaj poremećaj najdulje zadržati, na jugu bi kiše moglo još biti i u rano popodne. Sa sjevera će se razvedravati, a oblake će tjerati bura koja će biti samo malo slabija nego ujutro, a još uvijek dovoljno jaka da se čini kao da je vrlo hladno.

Bura će i na sjevernom Jadranu oslabjeti, većinom čak i prestati. Razvedravat će se, a najviše sunčanih sati imat će u utorak Istra. Temperature i do petnaestak stupnjeva niže nego u ponedjeljak a uz vjetar će se činiti još hladnije.

U srijedu još uvijek razmjerno vjetrovito i hladno, a od četvrtka već znatno više i sunca i topline. Na Jadranu će u srijedu bura opet malo ojačati pa se na uobičajenim burovitim dionicama obale očekuju orkanski udari, drugdje uglavnom vrlo jaki do olujni. Bura će u četvrtak posustati pa će ostatak tjedna biti ugodniji.

Za vikend nas ponovno očekuju ugodne proljetne temperature.

Na kraju, zaključila je meteorologinja, još jednom upozorenje na neugodno, mjestimice čak i opasno vrijeme u utorak. Državni hidrometeorološki zavod upozorava na udare bure i do 140 kilometara na sat koji će svakako ograničavati promet i plovidbu, a mogli bi ponovno uzrokovati i štetu. Ni vjetar od oko 55 kilometara na sat u unutrašnjosti nije zanemariv, zaštitite se!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...