Osman živi u potkrovlju derutne zgrade

Fotografija koja je prenerazila Hrvatsku: “Isključili su mi struju, ne mogu više juhu ili čaj skuhati”

Matea Gugić
Tamni način

Osman živi u potkrovlju derutne zgrade, a krov prokišnjava pri obilnijim padalima i voda se slijeva na njegovu postelju, doznaje 24 sata.

Fotografija iz Benkovca koju nam je ustupila kolegica Matea Gugić izazvala je lavinu reakcija u hrvatskoj javnosti. Ona možda i najbolje prikazuje veliki kontrast u hrvatskom društvu između bogatih i onih koji si često ne mogu priuštiti niti kruh.

Prikazuje, naime, premijera Plenkovića u posjetu Benkovcu, a u fokusu neobrijanog siromašnog starca. Čovjeka koji vjerojatno posljednje o čemu razmišlja su HDZ-ovi izbori u Lici, a više ga brine gdje će pronaći idući obrok.

Reporteri 24sata pronašli su neobrijanog starca. Njegovo ime jest Osman Mehić.

Kad je vidio fotografiju na kojoj je, zahvaljujući oku fotoreportera Pixsella Hrvoja Jelavića postao simbol podijeljenosti društva na dobrostojeće i sirotinju, počeo se grohotom smijati.

“A vidi mene, izgledam kao stari starac! Vidi ti te sijede kose, a bio sam pravi bećar. A ovi iza, to su ovi naši iz Sabora. Ništa loše za njih nemam reći. Ja sam iskren čovjek i rekao bih da nešto ne valja. A samo da znate, imam ja doma fotografije i Tita i Tuđmana”, rekao je Osman za 24 sata.

Radio je kao tapetar u Zadru, a nakon što mu je supruga preminula prije pet godina ostao je sam.

‘Meni sad 10 kuna znači kao da sam dobio deset milijuna’

“Najgore od svega mi je što su mi isključili struju. Sad ne mogu podgrijati juhu, skuhati čaj ili kavu. Bio sam u Elektri, objasnio im da ne trošim puno i molio da mi je uključe, ali samo mi spominju dugove. Tako ne mogu kuhati, pa pojedem što uhvatim. Dobivam i račune za televiziju, koju ne mogu gledati jer nemam struje”, kaže.

Osman živi u potkrovlju derutne zgrade, a krov prokišnjava pri obilnijim padalima i voda se slijeva na njegovu postelju. Nije korisnik socijalne skrbi jer kaže da to nema smisla.

“Teško mi je, dijete, meni sad 10 kuna znači kao da sam dobio deset milijuna”, rekao je Osman za 24sata.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar