Gestice izborile finale na 16. natjecanju Treps u Zagrebu

Plesna udruga Gesta ove godine obilježava 18.godina uspješnog djelovanja na području plesne i izvedbene umjetnosti. Osnivač i umjetnički voditelj Nena Jurišić od samog početka rada ističe svoj autorski rad i to ne samo plesni, već i literarni s obzirom da je autor preko 43 dramsko-plesne predstave koje su u proteklih 18 godina plesno odgojile,obilježile i obogatile u pedagoškom smislu brojne male i velike Zadranke.

Prošlog vikenda 17.03.2019 Gestice su sudjelovale na 16. natjecanju Treps u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu gdje su izborile finale natjecanja koje će se održati u svibnju.

Koreografija „Zadarski galebovi“ ušla je među 34 najbolje ocjenjene koreografije koje su ove godine prijavljene na natjecanju. Kroz tri dana 15.16. i 17.03 publika je imala prilike vidjeti preko 70 koreografija suvremenog plesa i klasičnog baleta. Zadarski galebovi su se natjecali u kategoriji suvremeni ples kategorija B.

Stručno povjerenstvo u sastavu Ognjen Vučinić (zagrebački plesni ansambl & Masa dance company),Dina Ekštajn(Studio suvremenog plesa) i Mirna Sporiš(Hrvatsko narodno kazalište Zagreb) nisu imali nimalo lagan zadatak za odabir zbog sjajnih koreografija i izvedbi.

“Presretni smo da smo ušli i ove godine u ekipu sa najboljima i da su naši mali,ali veliki zadarski galebovi ostavili trag na žiriju. Stoga će ponovno u svibnju odletjeti za Zagreb.

Ovo je veliki poticaj za mlade Gestice ponajviše jer im je ovo bilo prvo plesno putovanje koje će se sigurno pamtiti.

Do kraja plesne školske godine je ostalo svega nekoliko mjeseci, a Gestice uz brojna putovanja i natjecanja vrijedno rade na kruni kraja školske godine ljetnoj produkciji koja će se održati 10.06.2019 u HNK Zadar”, kažu iz udruge.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...