Hrvatska izabrana za najbolju destinaciju poslovnog turizma

Hrvatska je od strane britanskog magazina Business Destinations izabrana za najbolju destinaciju poslovnog turizma u 2018. godini. Hrvatska turistička zajednica ovo je priznanje osvojila u kategoriji „Europe“, u sklopu koje su se dodjeljivale i nagrade za najbolje hotele, zračne luke, aviokompanije, objekte i usluge koje su dio vrhunske ponude u industriji poslovnih putovanja.

„Ova je nagrada za nas još i važnija jer nominacije i izbor pobjednika provodi uredništvo časopisa zajedno s brojnim čitateljima i korisnicima poslovnih usluga diljem svijeta. Naime, poslovni turizam predstavlja važan turistički proizvod jer individualni i grupni poslovni gosti čine stabilan izvor potražnje koja je, ovisno o trendovima, najizraženija u razdobljima pred i posezone.

Također, istraživanja među hotelijerima pokazuju da poslovni gosti čine 10 do 15 posto udjela svih hotelskih gostiju“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je s ciljem daljnjeg jačanja i razvoja MICE turizma u prošloj godini oformljen i Kongresni odjel unutar HTZ-a.

Dodajmo kako HTZ provodi niz aktivnosti usmjerenih na promicanje poslovnog turizma, poput marketinških kampanja ili nastupa na najznačajnijim specijaliziranim kongresnim burzama kao što su IMEX Frankfurt, IMEX America, IBTM Barcelona i CONVENTA Ljubljana.

Inače, Business Destinations predstavlja putnički časopis i internetski portal namijenjen poslovnim putnicima, kao i svim djelatnicima koji rade u industriji poslovnih putovanja. Kombinirajući zanimljive sadržaje, atraktivne fotografije te snažno umrežavanje poslovnih subjekata, magazin se pozicionirao kao ključni izvor informacija i inspiracije za poslovna putovanja pritom pokrivajući širok raspon tema od ekskluzivnih hotela, odmarališta i konferencijskih destinacija do luksuznih proizvoda i usluga.

Popis svih nagrađenih po kategorijama dostupan je na internetskim stranicama magazina Business Destinations putem ove poveznice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...