Jusuf Nurkić uspješno operiran u Portlandu, liječnici očekuju potpuni oporavak

Bosansko-hercegovački 24-godišnji košarkaš Jusuf Nurkić, koji je u noći s ponedjeljka na utorak u drugom produžetku dvoboja Portalnda i Brooklyna nesretno doskočio na stopalo Jareda Dudleyja i zadobio složeni prijelom obje kosti lijeve potkoljenice, uspješno je operiran, objavilo je vodstvo Trail Blazersa.

Operativni zahvat je izveo dr. Richard Gellman u Portlandu, a liječnici očekuju potpuni oporavak snažnog centra koji je prije odlaska u NBA ligu igrao za zagrebačku Cedevitu i Zadar.

Zasad ne postoji nikakav plan, niti prognoze kada bi se Nurkić mogao vratiti košarkaškim aktivnostima.

Nurkićevom ozljedom Portland će značajno oslabljen ući u doigravanje, a minute startnog centra Trail Blazersa trebali bi podijeliti Enes Kanter i Zach Collins.

Do trenutka u kojem je zadobio tešku ozljedu, koja je potresla i njegove suigrače i igrače Brooklyna, Nurkić je ubacio 32 koša i imao 16 skokova.

U 72 utakmice ove sezone, u kojima je uvijek bio u početnoj postavi Trail Blazersa, Nurkić je imao najbolju prosječnu statistiku u karijeri sa 15,6 koševa, 10,4 skoka, 3,2 asistencije i 1,4 blokade po utakmici. Ove je sezone bio 13. po broju skokova u NBA ligi i 15. po o broju blokada, a ostvario je 36 “double-double” učinaka.

Mnogobrojne reakcije kolega iz NBA lige, kao i zvijezda iz ostalih sportova, svjedoče o tome koliko je Jusuf Nurkić omiljen, ne samo u svlačionici Portlanda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...