Lovre Knežević novi je igrač Zadra: “Jedva čekam prvu utakmicu”

Lovre Knežević novi je igrač Nogometnog kluba Zadar. Mladi krilni napadač, rođen u Zadru 22. srpnja 1998., prošao je pripreme s prvom momčadi, ali u prva dva kola drugog dijela sezone nije imao pravo nastupa zbog manjih problema s registracijom, budući da mu je posljednji klub bio austrijski Kufstein. Sada je sve to riješeno i Lovre će biti u konkurenciji za subotnju utakmicu 16. kola Druge HNL protiv Sesveta.

– Jako sam sretan što sam se vratio u Zadar, pogotovo jer vidim da se u posljednjih par godina, dolaskom novog rukovodstva, puno toga promijenilo nabolje i baš mi je drago da se klub razvija u pozitivnom smjeru i što ću biti dio ovog kolektiva – kazao je Knežević, jedan u nizu mladih zadarskih igrača koji su u prošlosti napustili klub mnogo ranije nego što su realno trebali.

Lovre je u NK Zadar stigao sa 10 godina i zadržao se u klubu do generacije izlaznih pionira, nakon čega je kadetski i juniorski staž odradio u zagrebačkoj Lokomotivi. Potom je igrao po pola sezone za Lučko i Hrvatski Dragovoljac, a posljednju godinu i pol proveo je u Austriji.

– Povratak u Zadar za mene je velik izazov i prilika za novo dokazivanje. U dosadašnjoj karijeri igrao sam dosta toga, a najviše mi odgovaraju napadačke pozicije. No, spreman sam na sve što trener od mene bude tražio i igrat ću tamo gdje budem najpotrebniji i dati sve od sebe da pomognem momčadi. Jedva čekam prvu utakmicu – istaknuo je Lovre, svjestan ozbiljnosti posla koji očekuje njega i suigrače.

– Nismo krenuli u drugi dio sezone onako kako smo priželjkivali i zato nam je subotnja utakmica protiv Sesveta od još veće važnosti. Na domaćem terenu moramo pokazati zube i ući maksimalno od prve minute s jednim jedinim ciljem, a to su tri boda.

Foto: NK Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...