Masters veterana privukao poznata košarkaška imena

Zadarski Masters veterana opravdao je titulu jednog od najjačih turnira ovog tipa u regiji. Tri dana košarkaških uzbuđenja na Višnjiku su okupili više od 600 veterana i veteranki koji igraju u pet dobnih kategorija. Među njima su se našla i neka hrvatskim ljubiteljima košarke dobro znana imena.

Ekipa MORH-a branitelj je naslova u kategoriji 45+, a predvodi ih Davor Marcelić, bivši igrač Cibone, Zadra, Anwila, Fortituda, ASVEL-a, Pau-Ortheza i Krke. Osmerostruki prvak Hrvatske i trostruki osvajač Kupa nastupa i u kategoriji 50+, a srdačno ga je pozdravio i njegov bivši trener Slavko Trninić.

”Mislim da je ovo najbolji turnir u regiji, po organizaciji i kvaliteti, a i Zadar je moj rodni grad tako da mi je uvijek najdraže ovdje doći. Imamo dobru ekipu i mislim da možemo i ove godine obraniti titulu. Dobra smo škvadra, imamo kvalitetne igrače. Neki od nas su igrali profesionalno, dugo smo zajedno, odlično smo organizirani i dobro se poznajemo. Mislim da je to ono što nas izdvaja od većine drugih ekipa na turniru.  Za sada ide sve po planu, ušli smo u polufinale i mislim da ćemo moći pobijediti još dvije utakmice.” – izjavio je Marcelić nakon drugog dana turnira koji je MORH otvorio pobjedom nad Galebom 65:55.

Na parketu Višnjika od petka do nedjelje igrat će i Bruno Šundov. Splitski košarkaš igrao je za 30-ak klubova, od toga pet iz NBA lige:Dallas Mavericks, Indiana Pacers, Boston Celtics, Cleveland Cavaliers i New York Knicks. U 40. godini i dalje je aktivan košarkašSolina, a na turniru nastupa za Jazine Euroherc Osiguranje.

Za istu ekipu igra još jedan aktivan veteran, 38-godišnji Ivan Mimica i bivši igrač KK Splita koji trenutno predvodi KK Omiš prema prvog ligi. Još jednu domaću ekipu, Pet bunara, predvode bivši košarkaši s bogatim inozemnim iskustvom, Jurica i Tomislav Ružić. Braća su u periodu od 1997. do 2001. s KK Zadrom dva puta osvojili Kup Hrvatske, a na Mastersu ponovno igraju zajedno nakon 2007. kada su igrali zajedno u francuskom Besanconu.

Masters veterana organizira zadarska tvrtka S-Event. 82 utakmice i 46 ekipa iz Hrvatske, Litve, Srbije, Mađarske, BiH, Slovenije, Makednonije i Crne Gore još jedne godine bogate košarkaškim uzbuđenjima. U rujnu nas očekuje šesto izdanje Zadar Basketball Tournamenta najjačeg pripremnog turnira u Europi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...