Ministrica Murganić: “Uočeni su teški propusti u radu ravnateljice Centra, tražit ću smjenu ravnateljice!”

Ministrica obitelji Nada Murganić izvijestila je o preliminarnim rezultatima izvida u Centru za socijalnu skrb Zadar koji je bio nadležan za stradalu djecu s Paga.

– Na prvim preliminirarnim izvidima od strane upravnog nadzora uočeni su teški propusti u radu ravnateljice Centra za socijalnu skrb Zadar i u skladu sa završetkom inspekcijskog nalaza, zajedno s tim izvješćem koje ćemo poslati upravnom vijeću Centra, ćemo zahtijevati i da se preispita u potpunosti njezina odgovornost. Upravno vijeće će biti sazvano u ponedjeljak, rekla je ministrica, dodavši da će predložiti smjenu ravnateljice.

– Osim upravnog nadzora provodi se i nadzor u nadležnosti Komore socijalnih radnika koji bi trebao otkriti dodatne informacije o tome tko je, kada i gdje u lancu sustava zakazao u praćenju obitelji, a prije svega djece, rekla je ministrica.

Novinari su ministricu Murganić pitali za njenu odgovornost u ovom slučaju.

– Mislim da se zaista odgovorno ponašam, radim na svojem radnom mjestu. Nasilje je prisutno u društvu, ovi problemi nisu nastali mojim dolaskom, kazala je Murganić.

Nada se, kako je kazala, da će se s njenim odlaskom stvoriti pozitivni temelji i da će se sustav oporaviti. Prozvala je one koji je kritiziraju, a koji su također mogli unaprijediti sustav, za svog mandata ništa nisu učinili.

– Sustav je zapušten godinama i to je odgovornost svih nas, poručila je Murganić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...