Modriću i društvu protiv Mađarske pravdu dijeli Škot; Nikada nećete pogoditi što je sudac po zanimanju

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak uz dosta muke svladala Azerbajdžan 2:1, na otvaranju kvalifikacija za odlazak na Euro 2020., izbornik Zlatko Dalić i suradnici okrenuli su se gostovanju kod Mađarske (nedjelja, 18.00).

No, dok Dalić još uvijek ne zna s kojih će 11 igrača započeti utakmicu barem se zna tko je glavni sudac. I njegova priča je jako zanimljiva…

Zbog problema s ozljedama i formom nekih igrača hrvatski izbornik Zlatko Dalić i njegovi najbliži suradnici još uvijek ne znaju tko će istrčati u Budimpešti. No, zato je već neko vrijeme poznato kako će glavni sudac biti 40-godišnji Škot William Collum, piše Tportal.

Riječ je o sucu koji od malih nogu obožava nogomet, ali kao i svaki sudac na svijetu školovao i uz suđenje, koje mu je bilo hobi, posvetio se školovanju i nakon toga poslu koji baš i nema veze s nogometom.

Ovaj igrač je najveći dobitak; Dalić ispričao što mu je Brekalo mrtav hladan rekao kada ga je posjetio u Njemačkoj
Naime, od djetinjstva je Collum pokazivao zanimanje prema religiji pa je tako nakon završene srednje škole diplomirao na teološkom fakultetu. Službeno je vjeroučitelj postao 2000. godine, ali je paralelno slobodno vrijeme posvetio nogometi i suđenju.

Krenuo je u nižem rangu škotske lige, a nakon toga je vrlo brzo dobio priliku i u Premier ligi. No, uz nogomet, kojim je postao zadivljen, paralelno je radio kao vjeroučitelj i bio je zaposlen u školi kao predavač vjeronauka.

No, kada je 2012. od strane Fife uvršten među najbolje svjetske suce, koji uzgred rečeno jako dobro zarađuju, odlučio se ostaviti posao vjeroučitelja i potpuno se posvetio nogometu.

Navodno je dosta lak na kartonima i ne trpi bahato ponašanje i psovanje. Srećom po hrvatske nogometaše i iskustvo koje ima teško da zna neke hrvatske psovke, ali svakako zbog svega navedenog kapetan Luka Modrić i suigrači moraju biti koncentrirani i smireni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...