40 dana za život

Molitelji od jučer opet maltretiraju ljude pred bolnicama

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Molitelji od jučer ponovno maltretiraju ljude pred bolnicama u Hrvatskoj. Na Čistu srijedu ili Pepelnicu kao i prošlih godina započinje takozvana molitvena akcija Inicijative 40 dana za život u kojoj će pripadnici te inicijative pred bolnicama u hrvatskim gradovima moliti protiv pobačaja.

Molitelji u sljedećih 40 dana do Uskrsa žele, kako stoji na njihovoj službenoj stranici, moliti za Božje milosrđe i milost za sve one koji su uključeni u grijeh pobačaja.

Maltetiranje žena koje koriste zakonsko pravo na pobačaj

No proteklih su godina, pored molitve i transparenata u krugu bolnica ili ispred ulaza u bolnice, neki od molitelja dodatno maltretirali žene koje su odlučile iskoristiti svoje zakonsko pravo na pobačaj vršeći na njih izravan pritisak da od njega odustanu, a čak su se na društvenim mrežama objavljivali osobni podaci dijela žena koje su u bolnicama imale termin za pobačaj.

Ove godine molitelji će svoj stav o pobačaju pred bolnicama drugim ljudima s čijim životima nemaju baš nikakve veze nametati do 14. travnja, piše Index.hr.

Kampanju je na neki način prije desetak dana započeo umirovljeni biskup Juraj Jezerinac koji je u propovijedi posve ozbiljno rekao da se “od mesa pobačene djece rade najskuplji parfemi”.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar