Na današnji dan odigrala se kobna utakmica; Subašić: “Što bi bilo da tu nesretnu loptu nisam ispucao baš prema njemu, nego na drugu stranu, u aut”

Na današnji dan, 29. ožujka na Stanovima se igrala tek druga minuta utakmice između Zadra i Cibalije, kada je Hrvoje u žaru borbe, nadmećući se za loptu s protivničkim igračem Tomislavom Jurićem, pao i glavom udario u betonski zid.

Nakon operacije koja je obavljena istu večer, liječnici OB Zadar vjerovali su u oporavak.

Nažalost, optimistične prognoze nisu se obistinile. Pet dana nakon kobne utakmice, ugasio se njegov mladi život.

Svog 12. Anđela Zadar nikada nije zaboravio. Nije ni njegov veliki prijatelj, tadašnji suigrač Danijel Subašić. Majicu s Hrvojevim likom do danas je prenio nogometnim travnjacima diljem svijeta.

Sjetimo, Tomislav Rogić, dugogodišnji vratar i trener vratara NK Zadra svojedobno nam je ispričao zašto Suba nosi toliku bol u srcu zbog pogibije prijatelja.

– Bili su jako vezani, generacija, ušli su zajedno u nogomet, išli na treninge, kasnije kada bismo putovali na natjecanja obavezno su bili cimeri u sobama. I onda se dogodila strašna tragedija. Kada se igrala ta druga minuta dvoboja Zadra i Cibalije, Danijel je bio na golu i ispucao je loptu za kojom je Hrvoje potrčao. Sljedeći momenat bio je koban…

Neka lijepa sjećanja s nama je tada podijelio i njegov bivši suigrač Ante Jurjević.

– Kao prijatelj i bivši suigrač mogu za Hrvoja reći sve najbolje! Bio je omiljen u društvu, veliki profesionalac, radnik, obožavao je nogomet! Ponekad kad bi falio šansu bio bi toliko ljut da čak i s nama u svlačionici ne bi pričao. Sve dok se ne ohladi, što je dokaz s kolikim je žarom igrao nogomet! Volio je jako Zadar! Nažalost, rano nas je napustio, ali će uvijek ostati u našim srcima.

I NK Zadar danas se kratko, ali dostojanstveno prisjetio svog Anđela. “Zauvijek s nama” napisali su na službenoj Facebook stranici.

– I razmišljam onako sam za sebe, što bi bilo da tu nesretnu loptu nisam ispucao baš prema njemu, nego na drugu stranu, u aut… Možda ne bi nastradao. Zašto je sudbina baš tako htjela? A stalno mi je govorio: ’Brate, ispucaj koju loptu na mene, nemoj stalno na Terku ispucavati’. Što ću, imali smo dogovor u svlačionici da dugim loptama tražim baš Želimira Terkeša koji je bio naš najbolji napadač, ali ponekad sam pokušao pronaći i Hrvoja. I eto, baš taj put sam je ispucao prema njemu. Sudbina, ništa drugo nego nesretna sudbina…, ispričao je nedugo Danijel Subašić koji je ispucao loptu prema Hrvoju netom prije kobnog trenutka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...