Nazor pred najvažnije gostovanje sezone: “Pobjedom brišemo sve negativnosti. Ne treba nam veći motiv”

Velika završnica ABA lige Zadrane očekuje nas u nedjelju 17. ožujka u gostima. 22. kolo odigrat će se u Aleksandrovcu. Momčad Zadra susrest će se s Igokeom, koja je u sličnoj situaciji kao i Nazorov tim.

Pred ovaj važan susret, strateg Zadra Ante Nazor ističe motiviranost ekipe.

“Utakmica je važna utoliko što s pobjedom praktički brišemo sve negativnosti koje su bile evidentne od starta sezone, i dok ja nisam bio trener i nakon toga. Ne treba nam veći motiv da se u tih 40 minuta prikažemo u što je moguće boljem svjetlu kako bismo izbjegli dodatne kvalifikacije koje mogu biti neugodne. Oni su iskusna i dobra ekipa koja ima široku rotaciju igrača, ali imaju isto bodova kao i mi. I kod njih će biti određena nervoza jer će gledati ishod utakmice u Novom Mestu gdje im, u slučaju da izgube od nas, ne odgovara niti jedan rezultat. I oni su u ‘bubnju’ što će sigurno imati određeni psihološki utjecaj. Budemo li maksimalno angažirani i motivirani ja to gledam kao otvorenu utakmicu.”

Zadar je u posljednjem susretu s ovim protivnikom izašao s boljim rezultatom i slavio s 15 bodova razlike. Prema Nazorovim riječima, to će biti nit vodilja i u nedjelju:

“To je jedna od rijetkih utakmica, pogotovo na domaćem terenu, gdje smo pokazali autoritet nad protivnikom. Nadam se, a i nema razloga za suprotno budući da je ulog velik, da ćemo s pozitivnim emocijama ući u nedjeljni susret.”

U posljednjem kolu regionalne ABA lige KK Krka igra protiv Olimpije, a KK Zadar protiv Igokee. Trener Zadra komentirao je i činjenicu da se ta dva susreta ne odvijaju u isto vrijeme, odnosno da je susret Zadra s Igokeom zakazan za 17 sati, a Krka se s Olimpijom susreće u 21 sat.

“To je bilo pravilo, mada i onda netko može ugasiti svjetla na deset minuta – kroz smijeh je kazao trener Nazor i nastavio – stvarno sam očekivao da će se utakmice igrati u istom terminu. Iznenadilo me. No, kako je teško odgađati utakmice HT Premijer lige tako je vjerojatno teško i odgoditi televizijske prijenose u ABA ligi. Vjerojatno je to razlog.”

Igokea će Zadrane dočekati u Sportskoj dvorani Laktaši.

“Jedno od dražih gostovanja. Dvorana je OK, nekog posebnog pritiska nema… Tamo smo znali odigrati rasterećeno i dobro te doći u šansu da pobijedimo. Nadam se da će tako i biti.” – ističe Nazor.

Veliki dio utakmice je u rukama sudaca, a situacija je naročito napeta kad se radi o ovako bitnim utakmicama i to jednako važnima za obje ekipe. Ante Nazor prokomentirao je da se sudaca ne boji.

“Oni će raditi svoje, a mi se trebamo fokusirati na svoje. Nebrojeno smo puta imali loše suđenje pa smo dobili utakmicu, a kada smo pod navodnike imali „dobro“ znali smo izgubiti. Na to ne gledam kao na presudni faktor da bismo unaprijed stvarali famu. No, činjenica je da dodatne kvalifikacije nikome ne odgovaraju.”

Za kraj, osvrnuo se na zadarsku ekipu i samu atmosferu u momčadi pred utakmicu.

“Ne bojim se kako će moja ekipa reagirati. Od početka smo svjedoci da iz kola u kolo osciliramo. Nakon što se nešto loše odradi kao protekli vikend ekipa obično dobro reagira u sljedećem kolu. To nam ide u prilog da ćemo bolje odigrati.”

Pobjeda Zadra protiv Splita u sklopu HT Premijer lige na domaćem terenu vjetar je u leđa momčadi i dodatna motivacija za sutrašnji susret.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...