Ništa od odluke o smjeni ravnateljice; Upravno vijeće traži pojašnjenja

U prostorijama Centra za socijalnu skrb u Zadru završena je rasprava o tragičnom slučaju na Pagu, gdje je otac pokušao ubiti svoje četvero male djece.

“Zatražili smo od ravnateljice pisano pojašnjenje u nekim točkama nalaza kako bismo mogli odlučivati. Rok za dostavu je petak, 8. ožujka. Nakon što dobijemo pisano pojašnjenje zakazat ćemo sljedeću sjednicu”, kazala je predsjednica Upravnog vijeća Marina Dujmović Vuković. “Raspravili smo izvješće ali su nam potrebna dodatna pojašnjenja kako bi mogli dalje odlučivati”, dodala je. Ravnateljici ističe mandat 16. ožujka, piše večernji.hr.

Upravno vijeće dobilo je nalaz inspekcije na temelju kojeg je ministrica Murganić rekla kako očekuje smjenu ravnateljice Vesne Burčul.  Nekoliko ljudi i danas je dalo podršku ravnateljici.

– To što se dogodilo nepredvidljivo je i ne može se spriječiti, ne želim da se ljude koji rade u centrima za socijalnu skrb plaši jer oni moraju raditi. Nema novca, sve puca po šavovima i sad se proganja jedna osoba kako bi se reklo da je država O. K. – rekla je Zagrepčanka Irena B. koja je došla dati podršku radnicima zadarskog centra za socijalnu skrb.

Pred novinare je izašlo i nekoliko djelatnika koji su i drugi dan dali podršku ravnateljici o čijoj se smjeni upravo raspravlja na upravnom vijeću Centra. Podsjetimo, ravnateljica Burčul u ponedjeljak je poslala priopćenje medijima. Uoči same sjednice upravnog vijeća više desetaka radnika izašlo je ispred Centra i dalo podršku ravnateljici Centra. U Zagreb će sljedećih dana na psihijatrijsko vještačenje biti prevezen Josip Rođak te potom biti vraćen iza rešetaka zadarskog zatvora, gdje će vrlo skoro dočekati početak suđenja, vjeruje se na zadarskom sudu. Naime, DORH je, kako je potvrdio Duško Berović, zamjenik državnog odvjetnika i glasnogovornik DORH-a, naveo samo četvero svjedoka, među kojima je i majka, piše večernji.hr.

Djeca su ostala kod svog oca, 54-godišnjeg Josipa Rođaka jer je Centar za socijalnu skrb zatražio da se obustavi već zatražena ovrha. To su potvrdili sa zadarskog suda ističući da je Centar za socijalnu skrb nakon tek nešto više od tri mjeseca promijenio svoj zahtjev za oduzimanjem djece supružnicima Rođak. Stravičan događaj koji je potresao javnost dogodio se prošlog tjedna na Pagu kada je otac četvero malodobne djece bacio s balkona.

Nije ni pogledao svoju djecu koja su u krvi i suzama ležala na podu. Samo je prošao pokraj njih i sjeo u automobil. Supruga je uspjela samo povikati: “Kurvin sine, što si to napravio!” Josip Rođak (54) odvezao se na policiju u Pagu, ušao u zgradu i rekao: “Bacio sam djecu s balkona.” I potom je ušutio. Određen mu je istražni zatvor. Prijavljen je za četverostruko ubojstvo u pokušaju, za što je predviđena zatvorska kazna od 15 do 40 godina.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...