Nogometaši Zadra poraženi od Šibenika s uvjerljivih 5:0

U 15. kolu Druge HNL nogometaši Zadra poraženi su na gostovanju kod Šibenika s uvjerljivih 5:0. Vodeća momčad prvenstva dominirala je susretom od prve do posljednje minute i potpuno zasluženo ubilježila visoku pobjedu, iskoristivši vrlo blijedo izdanje naše momčadi.

Na prvi zgoditak trebalo je čekati manje od osam minuta. Musa se izborio za loptu na lijevoj strani i ubacio u srce kaznenog prostora, gdje je sam ostao Ampem Prince Obeng i poentirao za 1:0. Deset minuta kasnije domaći su iskoristili novu veliku dekoncentraciju u obrani gostiju te izborili kazneni udarac.

S bijele točke precizan je bio Davor Kukec za 2:0. Tako je već na samom otvaranju utakmica krenula u šibenskom smjeru, a tri boda na konto mogli su upisati praktički već na poluvremenu, jer je u 43. minuti mladi Marko Bulat sjajno pogodio iz slobodnog udarca sa 25 metara za 3:0.

Tek mrvicu življe izišli su Zadrani na teren u nastavku i uspjeli su nekoliko puta priprijetiti golu domaćih, ali sve u svemu premalo da bi se ugrozilo vratara Labrovića. U 71. minuti Vice Kendeš je uspješno završio kontranapad za 4:0, a konačnih 5:0 potpisao je u posljednjim trenucima susreta Pjero Lokin.

Tako je Zadar doživio najuvjerljiviji ovosezonski poraz i nastavio negativnu tradiciju u Šibeniku, gdje od hrvatske samostalnosti nikada nije dobio službenu utakmicu. Prilika za iskupljenje je sljedeće subote, kada na Stanove stiže momčad Sesveta.

ŠIBENIK – ZADAR 5:0

ŠIBENIK – Stadion Šubićevac. Gledatelja: 500. Sudac: Josip Dugandžić (Komin). Pomoćnici: Vice Vidović i Hrvoje Ćatipović (oba Split). Strijelci: 1:0 Prince (8′), 2:0 (18′), 3:0 Bulat (43′), 4:0 Kendeš (71′), 5:0 Lokin (92′). Žuti kartoni: Pandža, Pecolaj (Šibenik); Bender, Muić (Zadar).

ŠIBENIK: Labrović – Pecolaj, Pandža, Antunović (od 72′ Celić), Kukec, Musa, Prince (od 80′ Lokin), Barišić, Maleš (od 60′ Kendeš), Vukorepa, Bulat. Trener: Borimir Perković.

ZADAR: Bender – Pranić, Ikić, Jerbić, Surać – Župan (od 46′ Tokić), Begić, Muić, Zdrilić (od 46′ Llanos) – Blažević, Repić (od 82′ Katuša). Trener. Mislav Karoglan.

Foto: NK Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...