trebalo bi donijeti odluku o odgovornosti ravnateljice

Nova sjednica Upravnog vijeća zadarskog Centra za socijalnu skrb

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Danas se opet sastalo Upravno vijeće zadarskog Centra za socijalnu skrb koje bi trebalo donijeti odluku o odgovornosti ravnateljice Centra.

Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru, podsjetimo, na sjednicama je već raspravljalo o propustima u radu ravnateljice Vesne Burčul, no konačna odluka još nije donesena, donosi N1.

Ministrica je predložila razrješenje ravnateljice:

“Predložila sam smjenu na osnovu uvida nadzora, upravnog nadzora koji je u nadležnosti ministarstva. Prepoznala sam određene propuste u radu za koje je odgovorna ravnateljica čije sam razrješenje predložila Upravnom vijeću.

Reagirala je i ravnateljica:

“Kao odgovorna osoba, ali i kao socijalna radnica tvrdim da nitko ne može predvidjeti ovakvo ponašanje pojedinca. Nema pokazatelja, informacija, dojava, spoznaja u komunikaciji s roditeljima koji bi ukazivali na zanemarujući ili zlostavljajući odnos roditelja prema ovoj djeci u posljednjih godinu dana. Stoga odgovorno tvrdim da Centar za socijalnu skrb nije mogao prevenirati ovu tragediju svojim djelovanjem. Ovakav čin očajnog bezumlja nije moguće predvidjeti”.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar