Nova sjednica Upravnog vijeća zadarskog Centra za socijalnu skrb

Danas se opet sastalo Upravno vijeće zadarskog Centra za socijalnu skrb koje bi trebalo donijeti odluku o odgovornosti ravnateljice Centra.

Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru, podsjetimo, na sjednicama je već raspravljalo o propustima u radu ravnateljice Vesne Burčul, no konačna odluka još nije donesena, donosi N1.

Ministrica je predložila razrješenje ravnateljice:

“Predložila sam smjenu na osnovu uvida nadzora, upravnog nadzora koji je u nadležnosti ministarstva. Prepoznala sam određene propuste u radu za koje je odgovorna ravnateljica čije sam razrješenje predložila Upravnom vijeću.

Reagirala je i ravnateljica:

“Kao odgovorna osoba, ali i kao socijalna radnica tvrdim da nitko ne može predvidjeti ovakvo ponašanje pojedinca. Nema pokazatelja, informacija, dojava, spoznaja u komunikaciji s roditeljima koji bi ukazivali na zanemarujući ili zlostavljajući odnos roditelja prema ovoj djeci u posljednjih godinu dana. Stoga odgovorno tvrdim da Centar za socijalnu skrb nije mogao prevenirati ovu tragediju svojim djelovanjem. Ovakav čin očajnog bezumlja nije moguće predvidjeti”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...