20. ožujka

Od danas u prodaji ulaznice za predstavu “Kako je počeo rat na mom otoku”

Privatni album
Tamni način

U srijedu 20. ožujka stiže hit predstava “Kako je počeo rat na mom otoku” nastala u kopodukciji GDK Gavella i HNK u Šibeniku.

Režiju potpisuje Dražen Ferenčina.

Ulaznice su od danas u prodaji na blagajni HNK Zadar od 11-13 sati i od 18-20 sati, subotom od 11-13h i na sustavu Croatia Tickets http://www.croatia-tickets. com/hr/event/hnk-zadar-kako- je-poceo-rat-na-mom-otoku. Cijena ulaznice iznosi 80 kuna.

Početak predstave je u 20 sati.

Igraju: Boris Svrtan, Janko Rakoš, Jakov Bilić , Nenad Cvetko , Franka Klarić…

Film Vinka Brešana, nastao 1996. po scenariju Ive i Vinka Brešana, svojevrsna je prekretnica u hrvatskom filmu 90-ih. Spojivši rat, odnosno njegov početak, kao temu sa žanrom komedije, Otok je uspio progovoriti o onome što smo tada proživljavali na humorističan način, prikupivši nevjerojatnih 342 tisuće gledatelja. Redovi ispred kina i natpisi Rasprodano na blagajnama vjerojatna su posljedica činjenice da je ovaj film komunicirao i nasmijavao, analizirao i ironizirao, propustivši olakšavajući smijeh u nataloženu tamu. I pogled unatrag, više od 20 godina nakon kino-premijere, smješta ovaj rad među ponajbolja, najvitalnija ostvarenja naše kinematografije zahvaljujući dinamično skrojenoj fabuli, živim glumačkim likovima s kojima se možemo poistovjetiti i dijalozima koji su nam se uspjeli upisati u kolektivnu memoriju

Otok je ponovo oživio i u kazalištu. Ova, u osnovi intimna priča, utkana u turbulentne društvene okolnosti jednog razdoblja koje nas je bez sumnje odredilo, ima nam zacijelo što i danas za reći!

Ostavi komentar koristeći Facebook