Odbio dići plaće radnicima Liburnije za 10 posto, ali direktorima je krajem veljače podigao primanja

Sindikalni predstavnici Liburnije zaprimili su odgovor iz ureda gradonačelnika Grada Zadra nakon njihova zahtjeva za povećanje osnovice plaće za minimum 10 posto.
Zatražili su i izradu nove sistematizacije radnih mjesta, Izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora u svezi reguliranja noćnog rada, tjednog odmora kao i fiksiranja boda koji utječe na izračun plaće.

U odgovoru se navodi, između ostalog, da u ovom trenutku „Liburnija“ d.o.o. Zadar to ne može ostvariti i da niti Grad Zadar, kao većinski vlasnik nema potrebnih 2.700.000,00 kuna dodatnih prihoda, odnosno sredstava u ovogodišnjem proračunu, te da će zahtjev Sindikata, ovisno o proračunskim mogućnostima, biti uvršten u projekcije Grada Zadra za iduće razdoblje.

Nezadovoljni takvim odgovorom Grada Zadra, sindikalni predstavnici i radnici „Liburnija“ d.o.o. Zadar organiziraju skup koji će se održati 18. ožujka 2019. godine (ponedjeljak) u 10 sati na Autobusnom kolodvoru u Zadru.

Novaca za radnike se nema, ali ima za direktore. Sjetimo, gradonačelnik Branko Dukić krajem veljače donio je odluku o povećanju plaća direktorima trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zadra.

– Posljednjom Odlukom o utvrđivanju najviše mjesečne bruto plaće direktorima trgovačkih društava, koja su u cijelosti ili u većinskom vlasništvu Grada Zadra, te plaće vraćene su na iznos koji je određen prije stupanja na snagu odluke o linearnom smanjenju plaća iz 2009. godine. Kako se ta odluka uz dužnosnike i djelatnike gradske uprave odnosila i na direktore gradskih tvrtki, novom odlukom izjednačeni su i iznosi njihovih bruto plaća s nekadašnjim, kazao je Dukić tom prigodom Dukić i podsjetio da je odluku o utvrđivanju platnih kategorija direktora gradskih trgovačkih društava donijelo još nekadašnje gradsko Poglavarstvo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...