Odvjetništvo sumnja da su svjedoci Daruvarčevog premlaćivanja dali lažni iskaz na sudu

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru naložilo je provođenje izvida u odnosu na osobe koje su bile nazočne događaju u caffe baru u Zadru 13. lipnja 2018., kad je Darko Kovačević Daruvarac počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona na štetu 18-godišnje hrvatske državljanke.

“Nakon provedenih izvida, analizirajući sve relevantne dokaze i činjenice prikupljene tijekom provođenja izvida utvrđeno je kako ne postoji osnovana sumnja da bi se u ponašanju osoba nazočnih inkriminiranom događaju ostvarila zakonska obilježja bilo kojeg kaznenog djela za koja se kazneni postupak pokreće po službenoj dužnosti.

U odnosu na neposredna saznanja dobivena tijekom kaznenog postupka protiv 32-godišnjeg hrvatskog državljanina vođenog pred Općinskim sudom u Zadru zbog učina kaznenih djela iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona i čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru na temelju tih saznanja provodi dokazne radnje protiv 36-godišnje hrvatske državljanke i 37-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela davanja lažnog iskaza iz čl. 305. st. 1. Kaznenog zakona”, kažu iz državnog odvjetništva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...