Oni koji uživaju u pivu, vinu i čokoladi – žive duže

Nakon ludog dana na poslu, sjedneš konačno u svoju fotelju, otvoriš bocu vina i natočiš čašu. Problem je što nas peče savjest što mislimo kako alkoholom škodimo svojem tijelu. Do sada…

Novo veliko istraživanje dokazalo je kako uživanje u vinu, pivu i čokoladi zapravo dobro za nas. Sveučilište u Varšavi, predvođeno profesoricom Joannom Kaluzom, dokazalo je kako 20% manja šansa da ćete umrijeti prerano ako više uživate u ovim slasticama, nego da se trpate crvenim mesom, prerađevinama i gaziranim sokovima. I sve to zbog nečega što se zove antioksidansi.

Istraživanje je rađeno na 68 tisuća osoba, od 45 do 83 godine, i dokazali su kako konzumiranje namirnica s antioksidansima smanjuje rizik od srčanih bolesti i raka. Uz nabrojane stvari, savjetuju veće korištenje voća i povrća, punozrnatog kruha, maslinovog ulja, orašastih plodova i nemasnih sireva.

Uz to, pušači imaju najveće koristi od antioksidansa i nabrojene prehrane, budući da je čak 33% manja šansa da će umrijeti od onih pušača koji ne konzumiraju te namirnice.

Zato, u trgovinu po čokolade, vino i pive!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...