jedna od najstarijih stanovnica općine

Općina Sv. Filip i Jakov uz program “Zaželi“ financirala novu kuhinju baki Stoji

Društvene mreže
Tamni način

Jednoj od najstarijih stanovnika Općine Sv. Filip i Jakov, baki Stoji Miljanić iz mjesta Sikovo, Općina Sv. Filip i Jakov uz program “Zaželi“ financirala je novu kuhinju. U uređenju prostora kuhinje sudjelovale su polaznice programa “Zaželi“, koordinatorica programa Milka Milat te Viktor Mrkić.

Općina Sv. Filip i Jakov (Donje Raštane, Gornje Raštane, Sikovo, Turanj, Sv. Petar na Moru, Sv. Filip i Jakov) u kojoj živi 4.606 stanovnika, prva je od 34 jedinice lokalne samouprave u Zadarskoj županiji, šest gradova i 28 općina, kojoj je odobren i financiran projekt “Zaželi“.

Projekt “Zaželi“u koji je uključena baka Stoja, krajnjim korisnicima, odnosno osobama koje trebaju pomoć u kućanstvu, uključujući i društvene aktivnosti, omogućuje jednostavnije, zdravije i sretnije življenje što ujedno utječe na prevenciju prerane institucionalizacije. Projekt je omogućio obrazovanje i zapošljavanje četiri žene: Jadranke Rogić, Nade Colić, Slavice Mandić, Zvjezdane Matešić. One su početkom projekta svakodnevno pružale pomoć za 16 krajnjih korisnika.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar