Ovo je jedna od najjeftinijih vježbi, bolja je od trčanja i najbrže topi masti

Iako se čini da kao djeca nismo znali mnogo toga, bar su nam igre bile pametne. Jedna od njih je preskakanje užeta, za koje se tvrdi da je jedna od najboljih vježbi za mršavljenje.

Preskakanje užeta je fenomenalna vježba za mršavljenje i oblikovanje tijela. Mnoštvo je ideja kako se možete zabavaljati i istopiti kilograme družeći se samo sa jednim običnim užetom.

Zašto je dobro

Da odmah kažemo da nije preporučljivo za one koji su preteški, jer oni prvo moraju da promjenom ishrane i načina života postepeno smanje kilažu, pa da lagano prelaze na vježbe i to one laganije.

Ipak, bolje je od trčanja, jer je sigurnije za zglobove i koljena. Sa njim jačate i ruke i ramena, ali i stomak i srce. Cijelo tijelo je u pokretu, a postoji mnoštvo zabavnih načina da u potpunosti iskoristite uže za sagorijevanje kalorija. Uz to, ovo je jedna od najjeftinijih vježbi.

Ipak, preskakanje užeta nije tako lako kako vam možda na prvu zvuči. Svakako je efektivno, ali i poprilično naporno. Kada pokušavate prvi put moguće je da ćete se umoriti već nakon par minuta. Takođe, frustrirajuće može biti ako zapinjete i ne ide vam dobro odmah na početku. Ali, ne odustajte odmah. Zacrtajte sebi cilj da u prvih nekoliko dana ostvarite zadatak – da preskačete uže 30 sekundi bez prestanka.

Kako se to radi

Dok ne uzmete uže u ruke mislite da tu nema ništa teško. Ali, zapetljati se možete za čas. Postoji više načina da preskačete uže, od običnog do ukrštenog. Glavna greška koju svi rade je savijanje koljena. Mnogi misle kako je tako lakše, ali je pogrešno, manje efektno i nećete dobro uhvatiti ritam.

Kada preskačete uže najbolje je da su vam noge blago razdvojene i istovremeno sa obe noge preskačete uže. Najbolje je da prvo dobro savladate ovu vježbu, prije nego pređete na druge kombinacije.

Kako to izgleda pogledajte u videu i ne odustajte. Ako ste tek uspjeli samo 15-tak sekundi da preskačete uže smatrajte i to uspjehom. Ovo je vježba na kojoj treba raditi, ali kada je savladate pred vama je samo period uspjeha.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...