Plenković: “Drago mi je da smo u županiji koja je u hrvatskom vrhu po svom gospodarstvu, pomorstvu, prometu, marikulturi…”

Premijer Andrej Plenković u sklopu posjeta Zadarskoj županiji obišao je danas i novu zgradu putničkog terminala u luci Gaženica.

– Drago mi je da smo danas u županiji koja je u hrvatskom vrhu po svom gospodarstvu, pomorstvu, prometu, marikulturi, proizvodnji bijele ribe i tune. Na početku smo potpisali sporazum vrijedan 12 milijuna kuna u Benkovcu, gradu koji je bio razrušen u agresiji u devedesetim godinama. U Poslovnoj zoni Šopot smo vidjeli kako se u jednom postrojenju nešto što bi možda završilo kao otpad koristi za proizvodnju toplinske i električne energije, dovoljne za cijeli grad Benkovac. U Zračnoj luci Zadar pokazali smo sinergiju više ministarstva, odnosno države u cilju povećanja broja putnika, a ovdje u Gaženici jedan vrlo dinamičan pristup u gradnji modernog terminala, po svim suvremenim, schengenskim standardima. Vlada se otvorila i razumije prioritete svake regije, visoko smo motivirani da smanjujemo nejednakosti i jačamo regionalni razvoj. Ti rezultati se već vide, bez obzira koja je opcija na vlasti na lokalnoj razini, rekao je Plenković kojeg su kroz terminal proveli direktor Lučke uprave Zadar Robert Škifić, župan Božidar Longin i gradonačelnik  Branko Dukić.

Premijer i članovi Vlade otišli su na  Ugljan i Pašman. Tamo će obići radove na izgradnji ribarske luke u Veloj Lamjani, a potom i gradilište trajektne luke Tkon.

Predsjednik Vlade posjetit će i sjedište Klastera ”Hrvatski otočni proizvod”  odnosno Škraping centar u Tkonu. Slijedi odlazak, u Nin, gdje će prvo obići gradilište donjeg mosta, a potom će obilježiti i početak radova na izgradnji sustava Vodovoda i odvodnje aglomeracije Nin–Vrsi–Privlaka–Vir.

Premijer će posjetiti i mrijestilište tvrtke Cromaris.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...