Plenković: “Za Zadarsku županiju osigurali smo više od 80 milijuna kuna”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković bio je jučer i u kaljskoj ribarskoj luci Lamjani. U sklopu radova na Ribarskoj luci Vela Lamjana dogradit će nova obala za prihvat ribarskih brodova od 162 metara, osigurat će se površina za deponiranje ribarskih mreža i ostale opreme, glavni lukobran produžit će se za 30 metara čime će se zaštititi akvatorij luke i izgradit će se posebna obala za manje brodove od 140 metara.

Lučka uprava Zadar prošle je godine kandidirala projekte modernizacije i dogradnje Ribarske luke Vela Lamjana i Ribarske ruke Gaženica za sufinanciranje sredstvima Ministarstva poljoprivrede – Uprave za ribarstvo u okviru mjere Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa, ukupne vrijednosti oko 60 milijuna kuna.

U Tkonu je Plenković u pratnji načelnika općine Tkon Gorana Mušćeta obišao gradilište trajektne luke Tkon a zatim i „Škraping centar” – sjedište Klastera ‘Hrvatski otočni proizvod.”

Plenković je u Tkonu rekao da se Vladina politika regionalnog razvoja temelji na četiri stupa. Prvi je otvorenost, dijalog i partnerstvo bez presedana dosad u radu bilo koje Vlade u odnosu sa županijama.

„Prvi i vrlo jasan signal fiskalne decentralizacije bio je novi Zakon o financiranju jedinica lokalne i područje samouprave kojim smo ostavili u pogledu izvornih prihoda više nego ranije 2 milijarde i 100 milijuna kuna našim županijama, gradovima i općinama. Vrlo konkretno, za Zadarsku županiju to vam je ukupno više od 80 milijuna kuna. Župan je zadovoljan jer ima 12,5 milijuna više, vi ste zadovoljni jer imate 100 posto više prihoda, slična je situacija danas s Benkovcem i Ninom”- rekao je Plenković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...