Plesna udruga Gesta putuje na 16. plesne susrete na kojima sudjeluje preko 400 plesača

Plesna udruga Gesta sa svojim mlađim skupinama danas putuje u Zagreb u Centar za kulturu Trešnjevka na susrete plesnih grupa na kojima će sudjelovati preko 400 plesača iz cijele Hrvatske kroz četiri tjedna.

Prvi tjedan susreta rezerviran je za suvremeni ples i klasičan balet koji je započeo još u petak prvim dijelom natjecatelja. Gestice su na rasporedu danas sa svojim ulomcima iz posljednje dramsko-plesne produkcije,koreografijama galebovi,živi vrt i naslova istoimene predstave MI-jao u koreografiji umjetničke voditeljice Nene Jurišić

Gestice koje večeras nastupaju po prvi put sudjeluju i putuju pod vodstvom Geste. Djevojčice su uzrasta od 7 do 10 godina.

Ovo nije prvo sudjelovanje Geste na Trepsu u proteklih nekoliko godina su svojim plesnim koreografijama ulazile u sama finala ponekad čak i sa dvije koreografije što je za Gestu bio veliki uspjeh i priznanje.

Stručno povjerenstvo sastavljeno od poznatih plesnih pedagoga svojim ocjenama i viđenjem prikazanog biraju koreografije za finalnu Gala večer na kojoj se biraju po kategorijama prva mjesta, mlade nade i debitanti.

Poanta odlaska s djecom na ovakve susrete gdje će vidjeti različitost koju pruža plesna umjetnost,gdje će djeca vidjeti bolje od sebe i lošije, širi im vidike o plesu i onom što nam on pruža.

“Svakako smatram da je vrlo nezahvalno i teško ocjenjivati ples kao disciplinu koju svako vidi na svoj način. Iako ono što je jednostavno ocijeniti je da treba zadovoljiti plesnu strukturu koja sama po sebi nalaže da u cjelini je potrebno pratit ritam i da je uvježbanost elemenata na nivou.

Gestine koreografije su svojevrsne priče jer su i same po sebi dio cjelovečernje plesne predstave.

Ono što je najvažnije u svemu je da ovakva plesna putovanja zbližavaju djecu i ostavljaju im nezaboravna sjećanja koja se pamte cijeli život”, kaže umjetnička voditeljica Nena Jurišić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...