Pobjeda za povijest; Livaković: “Poklonio sam dres Krovinoviću, nek’ ga se sjeća!”

Dinamo je slavio protiv Benfice 1-0 na Maksimiru pred 29.704 gledatelja, a najbolji igrač ‘modrih’ Bruno Petković bio je standardno spreman:

Danas smo igrali našu atipičnu utakmicu. Nismo kreirali, nismo igrali po zemlji, ali igrali smo muški. Karakter i želja bili su na maksimumu, ja sam dao ono što se od mene očekuje, zadržao sam loptu – rekao je Petković pa dodao:

– Disciplina je jedna od najboljih odlika ove momčadi. Svaki igrač iza gura onog naprijed. Oni su imali premoć u posjedu lopte, ali nisu napravili ništa više od nas – smatra Bruno, prenosi 24 sata.

– U nedjelju imamo utakmicu protiv Rijeke koja nam je jako bitna da zadržimo dobar ritam. Imat ćemo vremena za stvari koje možemo poboljšati uoči uzvrata u Portugalu – završio je Petković.

Dominik Livaković imao je jednu fantastičnu intervenciju u startu utakmice kada je skinuo čisti zicer, a nakon susreta ostao je bez svog dresa.

– Poklonio sam Krovinoviću svoj dres, nadam se da će mu ostati u lijepom sjećanju – kazao je kroz smijeh Dominik Livaković, a onda nahvalio svog suigrača Petkovića, koji je doprinosio i u napadu i u obrani:

– Svi smo odigrali odlično, Petković je trčao gore-dolje, bio je prva linija obrane – rekao je Livaković.

Briljirao je danas i Dani Olmo! Španjolac je u nekoliko navrata vrtio protivničke braniče oko malog prsta, slao je fantastična dodavanja, nadigrao Joaa Felixa… Ma igrao je savršeno!

– Svih 90 minuta smo bili kompaktni. Igrali smo za Ademija, Hajrovića i za sve koji nisu mogli nastupiti – kazao je Olmo pa donio sličan zaključak kao i Petković:

– U uzvratu moramo biti agresivni u fazi obrane, ali prije toga treba se fokusirati na Rijeku i HNL.

Izuzetno je skroman bio i Stojanović:

– Nije bilo lako, nismo ni očekivali da će biti lako, ali pokazali smo da možemo igrati sa svima. Hvala navijačima, presretni smo zbog pobjede, ali bez euforije, bez dizanja u nebesa, nismo još ništa napravili – kazao je Petar Stojanović pa nadodao:

– Vidjeli smo koliko imaju brze igrače, ali zaprijetili su nam samo jednom u drugom poluvremenu. Moramo ih respektirati, ali smo im pokazali tko je gazda u našem dvorištu – završio je slovenski branič.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...