Pred nama je još jedan hladan dan, a u petak stiže ugodna promjena

U četvrtak djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. U Dalmaciji oblačnije, mjestimice s kišom ili pljuskovima praćenih grmljavinom, a lokalno su moguće i obilnije oborine

U noći, ujutro te još i tijekom prijepodneva u Lici i unutrašnjosti Dalmacije ponegdje će biti susnježice ili snijega. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka između -2 i 2, duž obale od 5 do 7, a najviša dnevna uglavnom od 9 do 14 °C.

Od petka do nedjelja većinom suho i toplije

U petak u unutrašnjosti djelomice sunčano i uglavnom suho, a za vikend pretežno sunčano i postupno sve toplije s dnevnom temperaturom zraka ponegdje i višom od 20 °C. Početkom tjedna promjenljivo, povremeno s oborinama i svježije. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak, koji će u nedjelju ponegdje biti i jak, a zatim slab do umjeren sjeverni vjetar.

U petak i dane vikenda na Jadranu barem djelomice sunčano i toplije. U ponedjeljak i utorak promjenljivo, povremeno s kišom. U petak slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a u subotu će zapuhati umjereno jugo, koje će u nedjelju i ponedjeljak biti i jako. U utorak će jugo okrenuti na buru.

Biometeorološke prilike u četvrtak će biti uglavnom nepovoljne. Meteoropatima se mogu pojačati glavobolje. Kronični bolesnici bi mogli biti pojačano osjetljivi na bolove, pogotovo na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma, pa se osobito njima preporuča izbjegavanje većih napora. Ipak, zbog više vedrine nego prethodnog dana u većem dijelu Hrvatske, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...