Predstavljen projekt “Mreža ZaDar” vrijedan više od 14 milijuna kuna; Od ponedjeljka vrtići rade do 22 sata

Početna konferencija i predstavljanje projekta „Mreža ZaDar – mreža inovativnih vrtića po mjeri djece i roditelja“ – UP.02.2.2.08.0054  se održala u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači.

Projekt je predstavila njegova voditeljica Ivana Perić Zrilić iz UO za odgoj i školstvo, a svojim obraćanjem nazočnima su ga podržali i ravnateljica DV Sunce Ana Dunatov, pročelnik UO za odgoj i školstvo Joso Nekić, gradonačelnik Branko Dukić i izaslanik ministrice znanosti i obrazovanja, pomoćnik ministrice Momir Karin.

Gradonačelnik je naglasio: Ovom današnjom konferencijom počinjemo  projekt koji donosi potpuno novi standard u programima odgoja u našem gradu. Ovo je korak od sedam milja za sustav zadarskih vrtića i donosi nam održivo rješenje za realne potrebe obitelji s djecom. A danas smo, uspješno se natječući za sredstva Europskog socijalnog fonda, osigurali više od 14 milijuna kuna za projekt koji će odgovoriti potrebama za usklađivanjem obiteljskog i poslovnog života brojnih zadarskih obitelji s djecom vrtićke dobi. Provedenim anketama s roditeljima, a uz pomoć uspostavljene sinergije s privatnim vrtićima, iskazana je potreba za smjenskim radom za oko 400 najmlađih Zadranki i Zadrana.

Nositelj projekta je Grad Zadar, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Partneri na projektu su DV Radost, DV Sunce, DV Maslačak, DV Ribica, DV Šuškalica, DV Golubica i DV Klokan.

Projekt Mreža ZaDar izravno će doprinijeti unaprjeđenju obiteljskog i poslovnog života što je temeljni cilj poziva Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Partnerski vrtići će sudjelovanjem u ovom projektu unaprijediti svoj rad organiziranjem produljenog boravka i smjenskog rada i to u 7 predškolskih ustanova i više od 20 područnih objekata na području Zadra.

S ciljem unaprjeđenja usluga kroz projekt će se organizirati brojne edukacije za kojima su vrtići iskazali interes te će se verificirati novi odgojno-obrazovni programi poput Odgoja za održivi razvoj i Montessori programa. Kako bi se organizirao smjenski i produljeni rad angažirat će se novi odgojitelji, stručni suradnici te djelatnici u tehničkom osoblju (kuhari, servirke i spremačice). Predškolske ustanove sa smjenskim radom i produljenim boravkom započinju 1. travnja 2019. Ukupna vrijednost projekta je 14.269.513,60 kuna. Bespovratna sredstva iznose 100%, a financiraju se iz Europskog socijalnog fonda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...