Predstavnik HNS-a obišao Stanove i Bagat, Davor Šuker najavio posjet Zadru

U okviru središnjeg postupka sustava licenciranja klubova Hrvatskog nogometnog saveza, jučer je Nogometni klub Zadar posjetio Vibor Granić, član Odjela za licenciranje i stručnjak za infrastrukturne kriterije. Riječ je o uobičajenom, inspekcijskom pregledu stadiona te objekata za treniranje, kojega svake godine provodi HNS.

Predstavnik Saveza je tako, u pratnji predstavnika Nogometnog kluba Zadar i Grada Zadra, obišao stadion Stanovi te pomoćno igralište u neposrednoj blizini, kao i igralište Bagat, koje se trenutačno obnavlja. Pritom je ukazao i na određene nedostatke vezane za infrastrukturu, koje je potrebno riješiti za vrijeme tekućeg postupka licenciranja, kako bi NK Zadar mogao dobiti licencu za sljedeću natjecateljsku sezonu.

Nogometni klub Zadar, sukladno svojim mogućnostima, konstantno ulaže u poboljšanje uvjeta na stadionu pa je tako nedavno izgrađena i nova centralna konstrukcija za televizijske kamere na zapadnoj strani igrališta, a u izradi su i dvije manje na linijama šesnaesterca, kako bi televizijski novinari i snimatelji dobili adekvatne uvjete, a slika sa Stanova ponovno mogla ići u svijet.

Dakako, za veće infrastrukturne zahvate potrebna su i veća ulaganja, a upravo o tome bi trebalo biti više govora za otprilike mjesec dana, kada je posjet Nogometnom klubu Zadar najavio Davor Šuker. Predsjednik HNS-a više je puta iskazao želju i namjeru da Savez, sukladno svojim mogućnostima, pomogne u obnavljanju infrastrukture koju koristi NK Zadar, posebno s obzirom na sve ono što je naš klub dao hrvatskom nogometu.

Budući da je riječ o igralištima i objektima u vlasništvu Grada Zadra, dolazak gospodina Šukera u Zadar bit će prilika i za direktan sastanak predstavnika Grada i Saveza na tu temu, što je osnovni preduvjet za bilo kakve daljnje zahvate. Što se, pak, samog postupka licenciranja tiče, NK Zadar je predao svu zasad potrebnu dokumentaciju te vjerujemo da će i ove godine zadovoljiti sve tražene kriterije.

Foto: NK Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...