Prenoćio u postaji; “Rekorder” vikenda je 32-godišnjak koji je napuhao 1,52 promila alkohola

Proteklog vikenda, policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 423 vozila i vozača, a poduzeli su 261 represivnu mjeru.

Alkotestiran je 201 vozač, od kojih je njih 15 bilo pod utjecajem alkohola, 128 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 4 bez tehničkog i registracije, 5 bez položenog vozačkog ispita, 4 vozača su nepropisno pretjecala, 3 su upravljala u vrijeme zabrane upravljanja, 26 vozača nije poštivalo prometni znak, 3 vozača su prošla kroz crveno svijetlo, 14 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa, 8 vozača je koristilo mobitel u vožnji. Iz prometa je isključeno 22 vozača i 4 vozila.

U tom su se vremenu dogodilo 8 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba zadobila teške ozljede.

U subotu u 04.30  sati u ulici Bartula Kašića u Zadru, zatečen je 32-godišnji vozač je kako upravlja BMW-om (ZD) pod utjecajem alkohola od 1,52  g/kg, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda. Vozač je smješten u prostorije PU zadarske do otriježnjenja. Protiv 32-godišnjeg vozača podnosi se optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...