sretan kraj nakon mnogo prolivenih suza

Priča koja je sve rasplakala; Teško bolesni Josip iz Zadra dobio je smještaj!

Privatni album

Obitelj Grdović iz Zadra, čija je dirljiva priča o borbi za dostojanstven život njihova sina u “Provjerenom” rasplakala Hrvatsku, napokon je uspjela!

Nakon toliko suza i neprospavanih noći Ivica i Jagoda Grdović iz Zadra uspjeli su se izboriti za to da njihov 18-godišnji sin Josip, koji od rođenja ima cerebralnu paralizu i niz teških bolesti i stanja te je prikovan za bolnički krevet posljednje dvije i pol godine, dobije mjesto u Specijalnoj bolnici u Gornjoj Bistri, gdje će moći dobivati odgovarajuću potrebnu skrb, donosi Provjereno Nove TV.

”Plakali smo zajedno, smijali se, izborili vrlo važne i bitne pobjede. Još vjerujemo da novinarstvom možemo spasiti svijet”

“On voli malo potegnuti pa dječica pate….”: Potresna priča i vriskovi iz šume kod Dugog Sela kao stravično upozorenje svima nama
Roditelji koji se nikad nisu predali svaku su minutu podredili svome sinu jedincu, a njihova tužna priča ispričana u emisiji “Provjereno” došla je i do srca ministra zdravstva Milana Kujundžića, koji se osobno angažirao i riješio problem.

Za gotovo punoljetnog mladića koji boluje od niza bolesti, za kojeg su infekcije i bolesti dio života, koji je nepokretan, ne čuje i nije svjestan svijeta oko sebe, nije bilo mjesta ni u jednoj instituciji diljem zemlje. Vozili su ga kolima od bolnice do bolnice, a u svakoj selidbi život mu je visio o niti.

“Dugo je trajalo, nema veze, uspjeli smo preko vas”

Lani u Ministarstvu zdravstva ekipi “Provjerenog” nisu odgovorili na upit. Prije mjesec i pol rekli su da i Ministarstvo i HZZO rade na rješenju.

Činio se to kao još jedan u nizu kurtoaznih i birokratskih odgovora, ali ovoga puta nešto se pomaknulo s mrtve točke i stigla je informacija da će se prvotna ideja o smještaju Josipa u specijalnu bolnicu u Gornjoj Bistri ipak realizirati.

“Dugo je trajalo, nema veze, da i nije gotovo, ja bih se nastavio boriti. Uspjeli smo priko vas…”, rekao je za “Provjereno” Ivica Grdović, Josin otac, čija bitka traje gotovo 18 godina.

“U dogovoru s Ministarstvom i ravnateljem Mittermayerom sve je riješeno, napravljena je soba i skupljena oprema za ono što je njemu potrebno”, rekao je za ”Provjereno” dr. Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar.

Ostavi komentar koristeći Facebook 
Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar