Priča koja je sve rasplakala; Teško bolesni Josip iz Zadra dobio je smještaj!

Obitelj Grdović iz Zadra, čija je dirljiva priča o borbi za dostojanstven život njihova sina u “Provjerenom” rasplakala Hrvatsku, napokon je uspjela!

Nakon toliko suza i neprospavanih noći Ivica i Jagoda Grdović iz Zadra uspjeli su se izboriti za to da njihov 18-godišnji sin Josip, koji od rođenja ima cerebralnu paralizu i niz teških bolesti i stanja te je prikovan za bolnički krevet posljednje dvije i pol godine, dobije mjesto u Specijalnoj bolnici u Gornjoj Bistri, gdje će moći dobivati odgovarajuću potrebnu skrb, donosi Provjereno Nove TV.

”Plakali smo zajedno, smijali se, izborili vrlo važne i bitne pobjede. Još vjerujemo da novinarstvom možemo spasiti svijet”

“On voli malo potegnuti pa dječica pate….”: Potresna priča i vriskovi iz šume kod Dugog Sela kao stravično upozorenje svima nama
Roditelji koji se nikad nisu predali svaku su minutu podredili svome sinu jedincu, a njihova tužna priča ispričana u emisiji “Provjereno” došla je i do srca ministra zdravstva Milana Kujundžića, koji se osobno angažirao i riješio problem.

Za gotovo punoljetnog mladića koji boluje od niza bolesti, za kojeg su infekcije i bolesti dio života, koji je nepokretan, ne čuje i nije svjestan svijeta oko sebe, nije bilo mjesta ni u jednoj instituciji diljem zemlje. Vozili su ga kolima od bolnice do bolnice, a u svakoj selidbi život mu je visio o niti.

“Dugo je trajalo, nema veze, uspjeli smo preko vas”

Lani u Ministarstvu zdravstva ekipi “Provjerenog” nisu odgovorili na upit. Prije mjesec i pol rekli su da i Ministarstvo i HZZO rade na rješenju.

Činio se to kao još jedan u nizu kurtoaznih i birokratskih odgovora, ali ovoga puta nešto se pomaknulo s mrtve točke i stigla je informacija da će se prvotna ideja o smještaju Josipa u specijalnu bolnicu u Gornjoj Bistri ipak realizirati.

“Dugo je trajalo, nema veze, da i nije gotovo, ja bih se nastavio boriti. Uspjeli smo priko vas…”, rekao je za “Provjereno” Ivica Grdović, Josin otac, čija bitka traje gotovo 18 godina.

“U dogovoru s Ministarstvom i ravnateljem Mittermayerom sve je riješeno, napravljena je soba i skupljena oprema za ono što je njemu potrebno”, rekao je za ”Provjereno” dr. Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...