Ivan Šimunić: “Osuđujemo nasilje, ali odluka školskog odbora da ne smijeni Dragića je zakonita”

Nakon što je školski odbor jučer odbio smijeniti ravnatelja zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Jozu Dragića, ministrica Blaženka Divjak potvrdila je da će sama pokrenuti postupak ravnateljeva razrješenja. Odluku školskog odbora danas je komentirao županijski pročelnik za školstvo Ivan Šimunić.

Zakon je predvidio da se po prijedlogu prosvjetnog inspektora ravnatelj može razriješiti. O tome prvo odlučuje školski odbor, ako to ne učini u roku od 15 dana odluku može donijeti ministar. Takav je zakon i školski je odbor procijenio kako je procijenio i nije donio odluku o razriješenju. Izjavu ministrice nisam čuo ali i ministrica i školski odbor imaju u skladu  sa zakonom mogućnost  razriješiti ili ne ravnatelja škole, rekao je Šimunić.

Na pitanje slaže li se s odlukom ministrice obzirom da je i Županija odmah osudila događaj, rekao je da je to pitanje zakona.

– Mi nasilje osuđujemo, naravno, ne znamo tko ga u RH ne osuđuje. Ali školski odbor  je postupio sukladno Zakonu, rekao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...