Progovorio Josip Rođak: “Jako volim tu djecu. Brinem o njima. Čak sam kupio svima mobitele. Nisam spavao, ne znam…”

Josip Rođak bacio je svoje četvero djece s prvog kata kuće na Pagu. Djeca, dobi od tri, pet, sedam i osam godina, bačena su sa šest metara visine. Dvoje djece je izvan životne opasnosti, dok su dvije djevojčice u teškom stanju. Sedmogodišnja curica je najteže ozlijeđena, uz brojne ozljede glave i grudnog koša.

Otac je danas navodno progovorio tijekom obrade u policiji, javlja Večernji list.

Iako se kasnije službeno branio šutnjom, njegov navodni iskaz policiji, bez prisutnosti odvjetnika, govori da će se braniti neuračunljivošću ili afektom.

“Ja jako volim tu djecu. Oduvijek se brinem o njima i hranim ih. Čak sam kupio svima mobitele i non-stop igraju igrice. Kada mi je nedavno rečeno da ću se uskoro morati s djecom iseliti iz kuće, to me jako pogodilo, stalno sam o tome razmišljao, oka nisam sklopio danima. Odnosno, uopće nisam spavao. Ne znam što mi se dogodilo i zašto sam to napravio”, navodno je rekao policajcima.

Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela te radi neometanog odvijanja kaznenog postupka zbog posebno teških okolnosti, izvijestio je novinare danas ispred zgrade Županijskog suda u Zadru sudac istrage Hrvoje Visković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...