Rasprodan Wings; Stiže 9 tisuća trkača, najbrojniji će biti Zagrepčani, potom Zadrani

Rasprodana je najbrojnija utrka u Hrvatskoj, u svibnju stižu trkači iz 25 zemalja. Njih čak 9.000 startat će utrku sa zadarske Liburnske obale, a 100% iznos startnine namijenjen je istraživanju ozljeda leđne moždine.

Wings for Life World Run 5. svibnja u 13 sati počet će u Zadru i na još mnogo lokacija svijeta. U istom trenutku, s istim ciljem – pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Šestu godinu zaredom, Zadar će postati domaćin globalnom pokretu koji je 2014. godine predstavio potpuno novi koncept utrke, prilagođene svim razinama trkača – od profesionalaca, amatera, ali i sudionika u kolicima. Čak 9000 trkača sudjelovat će u ovogodišnjoj utrci, a oni dolaze iz svih dijelova svijeta. Ove godine po prvi put zadarsku će utrku trčati i natjecatelji iz Koreje, Južne Afrike te Venezuele i Perua.

Posljednjih pet izdanja Wings for Life World Run utrke dokaz su da je samo u jednom danu moguće izbrisati sve različitosti, prostorne granice i vremenske zone. Prošle godine je nezaboravni globalni događaj okupio više od 100 000 trkača i sudionika u kolicima na preko 200 lokacija u 66 zemalja koji su zajedno prešli 934 484 km.

Utrka iz godine u godinu raste zahvaljujući nevjerojatnoj energiji svih sudionika. U nedjelju 5. svibnja 2019. ta će energija biti još veća i snažnija jer će Zadar prigrliti čak 9000 veselih trkača koji će svoje vrijeme, misli i korake pokloniti onima kojima je to najpotrebnije. Rame uz rame s cijelim svijetom trčat će za one koji ne mogu i tako napraviti korak prema svjetlijoj budućnosti.

Na Liburnskoj obali, najbrojniji će biti Zagrepčani, potom Zadrani, zatim Riječani, ali stižu i trkači iz skoro svakog kutka naše zemlje. U utrci će sudjelovati i stari i mladi, oni najmlađi od 16 godina, a najstariji trkač i trkačica imaju čak 87 i 83 godine.

Također, zadarska je utrka posebna i po najvećem broju studenata u svijetu. Svibanjsku će nedjelju sa starta krenuti 1.358 studenata od kojih su mnogi dio studentskih timova ove utrke.
Hrvatska utrka ukupno ima 135 registriranih timova, 9.000 sudionika i 58 natjecatelja u kolicima. Iako je zadarska utrka rasprodana, još se uvijek moguće prijaviti i trčati uz aplikaciju za pametne telefone. Potrebno je kreirati stazu i organizirati vlastitu utrku ili se priključiti postojećoj organiziranoj utrci u blizini. Važno je napomenuti da startnina za utrku putem aplikacije ne vrijedi za zadarsku utrku.

Slike Zadra, cijele Jadranske magistrale i našeg prekrasnog Jadrana ponovno će obići cijeli svijet. Utrku će uživo prenositi nekoliko desetaka televizija diljem svijeta, a u Hrvatskoj će, svi oni koji ne mogu biti u Zadru, utrku moći pratiti na Novoj TV i portalu dnevnik.hr ili na aplikaciji za pametne telefone i uređaje Red Bull TV.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...