Reagiralo Ministarstvo mora: “Nasipavanje kamenja u lučici Foša je nelegalno!”

Nasipanje mora kamenjem u lučici Foša ipak je bilo nelegalno! Na ove apsurdne radnje koje nisu dobile odobrenje nadležnih tijela, upozorio je jučer vijećnik SDP-a Daniel Radeta, dostavivši i fotografije.

– Mislio sam da me više ništa neće moći iznenaditi, ali ovo je jedna nova razina nekulture i devastacije našeg grada koja je poprimila neke nove dimenzije. Ovo pismo namjerno upućujem vama, medijima i građanima, umjesto gradonačelniku, Gradskoj upravi ili nadležnim tijelima, jer želim da se i sami uvjerite što se zapravo iz dana u dan događa u našem gradu. Više nije ni bitno postoji li za ovako nešto dokument ili papir jer je činjenica da u Zadru svatko može raditi što ga je volja. Nebitno, bio to kulturni spomenik, pomorsko dobro ili spomenik nulte kategorije zaštićen UNESCO-om. Pojedinci se ponašaju prema gradu i kulturi kao nekoj ledini u predgrađu, pa su tako ovoga puta krenuli s nasipanjem Foše istovarivši kamion babulja u uvalu. Na upit što se tamo događa odgovoreno mi je kako se saniranju oštećenja rive. Je li to zaista tako, procijenite sami, poručio je Radeta.

Danas doznajemo kako je nasipanje mora bilo protuzakonito. Reagiralo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

– Inspektor Lučke kapetanije Zadar izvršio je očevid dijela akvatorija s jugoistočne strane ulaza u luku otvorenu za javni promet “Zadar-Foša”, kojom prilikom je izdao rješenje o zabrani nasipavanja pomorskog dobra na predmetnoj mikrolokaciji, a protiv počinitelja podnio optužni prijedlog Vijeću za prekršaje Lučke kapetanije Zadar, stoji u odgovoru.

Na pitanje tko je odgovoran za ove radove, iz Ministarstva su kazali kako trenutno nisu u mogućnosti dostaviti traženi podatak, no kako je prema nadležnoj Kapetaniji upućen optužni prijedlog.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...