S dva poraza Zadar pao na 11. mjesto ljestvice, osvajanje tri boda u današnjoj utakmici je imperativ

U 16. kolu Druge HNL nogometaši Zadra danas u 15:30 na Stanovima igraju protiv Sesveta. Momčad Mislava Karoglana u lovu je na prve bodove u drugom dijelu sezone, nakon domaćeg poraza od Hrvatskog Dragovoljca te gostujućeg u Šibeniku. S druge strane, Sesvećani su krenuli vrlo dobro, remiziravši na gostovanju kod Dinama II 0:0 te svladavši kod kuće Osijek II s 3:1. S ta četiri boda odvojili su se od Zadra (21-17), s kojim su na polusezoni dijelili poziciju na ljestvici pa se sutra može očekivati vrlo zanimljiv dvoboj.

– Nismo dobro krenuli u drugi dio sezone i ovo je za nas jako važna utakmica. Nemamo što kalkulirati, moramo pobijediti kako god znamo, jer jedino nas pobjeda vraća na pravi kolosijek  – odlučno će na prvu Antonio Repić, napadač Zadra.

Sa spomenuta dva poraza Zadar je pao na 11. mjesto prvenstvene ljestvice pa se osvajanje tri boda sutra nameće kao imperativ.

– Svjesni smo toga i napravit ćemo sve za pobjedu, kako bismo se što prije odmakli od te “crvene zone”. Jednostavno, ono što je bilo moramo ostaviti iza sebe i ovu utakmicu odraditi na najbolji mogući način. Neće biti lako, Sesvete su dobar protivnik, ali vjerujem u svoje suigrače i da ćemo sutra kao momčad pokazati naše pravo lice.

Prva utakmica ovih protivnika u Sesvetama bila je puna preokreta. Zadar je na poluvremenu vodio 0:1, potom su Sesvete preokrenule na 3:1, da bi naši momci do kraja uspjeli izjednačiti na 3:3 i osvojiti bod. Kakvu utakmicu možemo očekivati sutra?

– Sigurno jako borbenu, jer to je jedini način da iziđemo iz situacije u koju smo se doveli. Moramo “skupiti glave” i početi ginuti jedan za drugoga na terenu, jer samo tako možemo do pobjede. Sve je na nama igračima, mi smo ti koji moraju preuzeti odgovornost i odraditi posao kako treba. Maksimalno smo motivirani, napaljeni i jedva čekamo prvi sučev zvižduk – istaknuo je Repić.
Utakmica na Stanovima počinje u 15:30, a blagajna ispod istočne tribine otvara pola sata ranije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...