Cestitka_Uskrs

S novim tjednom stiže nam bura, kiša i pad temperature

Nedjelja će biti sunčana i iznadprosječno topla, a već početkom novoga tjedna slijedi nova promjena vremena s padom temperature i kišom. U noći na utorak u gorju je moguć i snijeg, sve češće će puhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu od ponedjeljka navečer jaka i olujna bura, ponegdje i s orkanskim udarima, najprije na sjevernom Jadranu, zatim i južnije.

Povremene mjestimične oborine u manjim su količinama moguće i u nastavku tjedna, uglavnom u kontinentalnom području, gdje od srijede pri tlu opet može biti mraza, a na Jadranu će sve do četvrtka bura barem ponegdje onemogućavati normalno prometovanje. Prema kraju tjedna ponovno se povećava vjerojatnost stabilnijeg, mirnijeg, sunčanijeg i toplijeg vremena, ali uz ipak malo nižu temperaturu nego tijekom ovoga vikenda.

Poslijepodnevna temperatura u nedjelju će dosegnuti biti između 18 i 23 °C.

U ponedjeljak na kopnu postupan porast naoblake uz kišu, u sjevernim krajevima već prijepodne, a do kraja dana i drugdje. U noći, uz zahladnjenje, kiša će u višem gorju prelaziti u susnježicu i snijeg. U prvom dijelu utorka još će biti mjestimične kiše, u gorju i snijega, zatim će se vrijeme postupno smiriti, ali će biti osjetno hladnije. Od srijede djelomice sunčano. Puhat će umjeren, u utorak i jak sjeveroistočni vjetar.
‘Na Jadranu u ponedjeljak uz postupan porast naoblake. Kiše će navečer biti na sjevernom dijelu, a u noći na utorak te u prvom dijelu utorka i drugdje. U ponedjeljak navečer zapuhat će jaka i olujna bura, najprije na sjevernom dijelu, a zatim će se proširiti na cijeli Jadran. Prema kraju tjedna bura će oslabjeti, uz porast temperature zraka’, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak iz Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...