Sedam trikova kako smršaviti do ljeta! Jedan od njih je jedenje suprotnom rukom

Primite se posla jer ljeto je sve bliže!

Telegraf donosi sedam savjeta koji bi vam mogli pomoći u mršavljenju.

Voda
Šest do osam čaša vode na dan pružit će vam i osjećaj sitosti u želucu. Ukoliko baš žudite za kockicom čokolade, stručnjaci preporučuju da popijete jednu manju čašu mlake vode. Nakon ovoga, želja će vas sigurno proći.

Voće i povrće
Celer, grašak, jabuke, jagode, trešnje… Tržnice su ovih dana sve bogatije mladim sezonskim voćem i povrćem, koje ne samo da je zdravo i niskokalorično, već je sočno i ukusno. Zato, umjesto da posegnete za čipsom, sa sobom za užinu ponesite nešto od ovih namirnica koje ćete grickati svaki put kad vas uhvati glad.

Pivski kvasac
Nedostatak vitamina B kompleksa čest je nakon duge i naporne zime, tako da nije ni čudo što mnogi u ovo doba godine osećaju žudnju za nečim slatkim i kaloričnim. Da biste spriječili svoj organizam da žudi za nezdravim namirnicama, svakog jutra razmutite žličicu pivskog kvasca u jogurtu ili voćnom soku i na taj način zadovoljite potrebe svog tijela za neophodnim vitaminima.

Jedite suprotnom rukom
Ukoliko ste desnoruki, prebacite nož i žlicu u lijevu ruku, a vilicu u desnu. Ako ste ljevoruki, obrnuto. Zvuči čudno, ali na ovaj način smanjit ćete fokus svog mozga na hranu i jesti sporije, a vjerojatno i manje. Istraživanja su pokazala kako zamjena ruke kojom držite pribor zaista djeluje u borbi protiv gojaznosti.

Akupresura
Iako će vam možda zvučati smiješno i na granici vjerojatnog, istočnjački mudraci tvrde da je ova metoda itekako efikasna! Kada god osjetite napad gladi kada vam nije vrijeme za obrok, snažno pritisnite točku koja se nalazi na spoju vaše gornje usne i korijena nosa, masirajte ovo područje desetak sekundi, a zatim popustite pritisak. Ova točka trebalo bi imati čudesno djelovanje na vaš apetit.

Fizička aktivnost
Kada vam se javi potreba nešto pojedete, vi umjesto toga sjednite na bicikl i odvozite jedan krug. Sljedeći put bacite se na seriju od desetak trbušnjaka ili čučnjeva. Ako vas kriza gladi uhvati na poslu, iskoristite priliku da se prošećete.

Doručkujte
Svi nutricionisti slažu se u jednom – doručak bi trebao biti najbitniji obrok u danu! Zato, natjerajte se da svako jutra pojedete dobro izbalansirane namirnice. Jedan dan neka to budu žitarice sa suhim voćem i mlijekom, drugi dan neko lagano pecivo i jogurt, treći dan jaje i voćni sok… Važno je da dan započnete siti, jer tako ćete biti puni energije i elana za sve pa i držanje dijete!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...