Slučaj Pag; Ministrica Murganić: “Ravnateljica iz Zadra je odgovorna, ja ostavku ne dajem!”

Na pitanje je li spremna ponuditi ostavku ako Vijeće odluči da ravnateljica ne treba otići, ministrica Nada Murganić odgovorila je kako je uvjerena da se vidi da je ravnateljica odgovorna te poručila, što se tiče ostavke, da je političkim putem došla te da će političkim putem i otići.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić izjavila je u petak kako nije prenaglila kada je zbog slučaja obiteljskog zločina na Pagu i uočenih propusta u radu zadarskog Centra za socijalnu skrb zatražila smjenu njegove ravnateljice Vesne Burčul, te je ponovila da neće dati ostavku.

“Nisam ja prenaglila, to je moje mišljenje, stav i moj prijedlog. Upravno vijeće to ima u nadležnosti, oni prema zakonu, poslovniku ili statutu ustanove vode računa o zakonitom postupku i poštivanju rokova. Nisam željela utjecati na mišljenje stručnog nadzora koji je još uvijek u tijeku, ali iz Upravnog nadzora i mojih saznanja ja sam donijela takvo mišljenje, a odluku će donijeti Upravno vijeće”, kazala je Murganić novinarima nakon sjednice Vlade.

Dodala je kako je osobna stvar ravnateljice hoće li sama dati ostavku, a u nadležnosti je Upravnog vijeća hoće li je oni razriješiti. Ravnateljica zadarskog centra nije odgovorna za sam stravičan čin, kao ni socijalni niti stručni radnici već počinitelj.

“Moj je upit koliko i na koji način smo trebali osigurati djeci, koja su nam povjerena, miran, stabilan i kvalitetan život i uvjete za rast i razvoj”, kaže Murganić.

Na pitanje je li spremna ponuditi ostavku ako Vijeće odluči da ravnateljica ne treba otići, odgovorila je kako je uvjerena da se vidi da je ravnateljica odgovorna te poručila, što se tiče ostavke, da je političkim putem došla te da će političkim putem i otići. Upitana kako je moguće da nitko neće snositi odgovornost za stradavanje četvero djece koju je sustav trebao zaštiti, poručila je da postoje poteškoće u radu i da se o njima treba razgovarati i jačati sustav na svim razinama.

“Imamo odgovornost i obaveze koje je pred nas stavilo društvo, i s ove pozicije mogu samo o tome razgovarati”, dodala je Murganić.

Kaže i da željno iščekuje stručni nadzor, da vidi kolika je bila odgovornost i je li bila odbijena međuresorna suradnja. Komora socijalnih radnika detaljno radi na nadzoru, a ona se, kaže, u to ne želi miješati dok ga javno ne predoči.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...