Smilčić; 60-godišnjak među balama sijena skrivao gotovo kilogram heroina

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1959.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona/11.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 12. ožujka 2019. u 12,30 sati u prizemlju devastirane kuće koju koristi u Smilčiću; radi stjecanja protupravne imovinske koristi daljnjom prodajom droge, protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga; među balama sijena držao 950,5 grama droge heroin, koja je bila zapakirana u četiri PVC vrećice pojedinačnih težina 210 grama, 249,6 grama, 227 grama i 263,9 grama, kao i digitalnu vagu za precizno mjerenje. Navedena droga se nalazi na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv 60- godišnjeg osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...