Sportski vikend na Višnjiku; Od automobilizma do košarke i plivanja

I ovog vikenda na Višnjiku očekuje vas zanimljiv raspored sportskih događanja, no krenimo redom, već danas u petak s početkom u 19 sati u centralnoj dvorani odigrati će se susret 19. kola košarkaške HT Premijer lige u kojemu domaćin Zadar dočekuje ekipu Hermes Analitice. Ulaznice za ovu utakmicu mogu se kupiti od 10 sati pa do početka treće četvrtine na blagajni ŠC Višnjik po već uobičajenim cijenama od 30 kuna za tribine, 40 za prsten, teleskop i press tribinu.

U organizaciji Plivačkog kluba „Zadar” u subotu 30. ožujka na bazenu Zatvorenog plivališta Višnjik održati će se 4. Otvoreno regionalno prvenstvo za osobe s invaliditetom. Organizatori i ova posebno važna skupina sportaša pozivaju sve ljude dobre volje da im se pridruže, navijaju i podrže ih na ovom sportskom događaju, ali i općenito u popularizaciji sporta osoba s invaliditetom. Natjecanje se sastoji od dva dijela, prvi dio započinje u 11:00 sati, dok je drugi dio u popodnevnom terminu s početkom u 17:00 sati.

U nedjelju se u organizaciji PK Zadar na Zatvorenom plivalištu održava i novo kolo plivačke lige Zadar – Šibenik, natjecanje počinje u 09:00 sati. Od 18 i 30 sati na velikom bazenu plivališta održava se i 6. kolo Donat Kupa, lige daljinskog plivanja.

Športski automobilistički klub RTZ organizirat će prvu Nagradu Grada Zadra u prvenstvu druge kategorije vožnje na kronometar, te Otvorenoga prvenstva Grada Zadra u A11 auto i K11 kartingu. Natjecanje će se održati 31. ožujka, u nedjelju na sjevernom parkiralištu ŠC-a Višnjik. U subotu se zatvara parkiralište i postavlja staza i svi popratni sadržaji, a samo natjecanje počinje u nedjelju sa startom prve utrke u 13.10, u 15.10 start je 2. vožnje, 16.30 start 3. vožnje, a potom objava privremenih rezultata.

U dvorani Krešimira Ćosića u subotu i nedjelju na rasporedu su odbojkaški i košarkaški susreti u seniorskoj konkurenciji i za mlađe dobne kategorije, no krenimo najprije sa satnicom događanja za subotu.

Prvi na redu su u 10 sati KK Dražen Petrović i KK Trogir koji će u pomoćnoj dvorani 3 odigrati susret završnice U13 lige za regiju jug. U sklopu istog natjecanja s početkom u 13 i 45 sastaju se KK Zadar i KK Trogir, također u dvorani 3. U istoj dvorani u 15.30 odigrati će se košarkaška utakmica međužupanijske lige za djevojčice između ŽKK Škabrnja i ŽKK Solin.

Košarkašku subotu u 19 sati zatvaraju košarkašice Zadra koje će u utakmici posljednjeg 22. kola Prve ženske lige dočekati momčad ŽKK Medveščak. Ulaz na utakmicu je slobodan, a susret će se odigrati u pomoćnoj dvorani 3.

U nedjelju se sa sportskim događanjima starta od 10 sati, u dvorani broj 2 igra se utakmica košarkaške U13 lige između KK Zara i KK Sukošan, u isto vrijeme ali u dvorani 3 na rasporedu je utakmica za treće mjesto U13 košarkaške lige za regiju jug.

U dvorani broj 4, također s početkom u 10 sati u sklopu natjecanja županijske košarkaške lige za mlađe kadete sastaju se KK Jazine i KK Pakoštane.

U 10.30 sati na rasporedu je u dvorani 1 odbojkaški susret međužupanijske lige za mlađe kadetkinje između OK Zadar i OK Benkovac, a u istoj dvorani na drugom terenu s početkom u 11 sati igra se odbojkaška utakmica 3. lige za seniorke između OK Zadar i OK Donat.

Za nedjelju s početkom u 12 sati u pomoćnoj dvorani broj 2 zakazan je ogled županijske košarkaške lige za mlađe kadete između KK Zadar i KK Sonik Puntamika.

U pomoćnoj dvorani 1 odigrati će se, s početkom u 13 sati, Prvenstvo Hrvatske u odbojci za kadete na kojem će nastupiti uz domaćina OK Zadar i OK Varaždin i OK Centrometal.

Raspored sportskih događanja u nedjelju u dvorani zatvaraju KK Voštarnica i KK Sonik Puntamika koji će utakmicu međužupanijske košarkaške lige za kadete odigrati u pomoćnoj dvorani broj 2 s početkom u 14 sati i 15 minuta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...