Sretno Entuzijasti! KK Diadora slavi svoj prvi rođendan

Danas je prvi rođendan Entuzijasta okupljenih u Košarkaškom klubu Diadora. Nakon osnivačke skupštine ubrzano su se rodili te uz pomoć prijatelja i donatora organizirali najmasovniji gradski 3×3 turnir, postali jedini košarkaški klub u Hrvatskoj s web shopom, osvojili vaterpolsku “VAKANZU”, osvojili malonogometno “Pojonsko srce”, zaigrali premijeru s KK Zadrom u Jazinama, s Tornadom skupili novac za Udrugu Down sindrom, donirali lopte zadarskim školama, učlanili preko 250 članova, pokrenuli “Brkati studeni” za Ligu protiv raka, s Udrugom Antonio Jurjević prikupili 47 doza krvi za Bolnicu, podržali humanitarnu “Futsal čaroliju”, kupili potrepštine Kabinetu za ranu prevenciju autizma, darovali novac za siromašne obitelji u župi Srca Isusova, izišli u svjetskim medijima, prijavili se na foto-natječaj Svjetske košarkaške federacije, obilježili Svjetski dan s prijateljima s Downovim sindromom…

“Projekt treba pozdraviti tim prije što se cijela široka djelatnost zasniva na čistom amaterizmu. Kapa dolje njihovoj vjeri kako je to u našem današnjem društvu moguće napraviti na način na koji namjeravaju. Sport je bio početak a sama činjenica kako su svoj pokret nazvali po življenju entuzijazma našega sportskog i humanitarnog velikana Krešimira Ćosića, koji je rekao kako je cijelo vrijeme igrao od gušta i u bavljenju košarkom uvijek ostao entuzijast, o njima govori puno”, kaže u svojoj najnovijoj knjizi Naši ljudi i događaji Drago Marić, legenda zadarskog sportskog života.

Činilo se kako će Diadora i u prvenstvu do samog vrha, no pali su na četvrto mjesto i do naslova je u dobi od 50 godina nakon 15 godina došao Omiš. Solin, drugi pedesetogodišnjak, nije uspio premda je to želeći na parket vratio čak NBA igrača. A Dvozlatni? U tvrdoglavo vrtoglavoj aktivnosti preskočili puzanje i prohodali prije vremena​.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...