Stigla je promjena, no Vakula najavljuje: “Bit će svibanj u ožujku”

Prema prognozi DHMZ-a danas će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. U gorju i Dalmaciji oblačnije, mjestimice uz kišu, duž obale moguće i pljuskove s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a u Dalmaciji i jugo. Najviša dnevna temperatura većinom između 12 i 17 °C. U srijedu će biti većinom suho i sunčano te danju toplije. Ujutro mjestimice magla, a navečer na zapadu porast naoblake. Zapuhat će većinom umjeren jugozapadnjak, u gorju i s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 14 i 18 °C.

“Dugo najavljivana promjena vremena je stigla i još stiže u pojedine dijelove Hrvatske”, kaže glavni HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.  “Danas je nešto malo svježiji dan od jučerašnjega, ali već sutra i preksutra ponovno će temperatura zraka biti kao da nismo u ožujku, nego možda čak i u svibnju”, poručuje Vakula.

“Iznadprosječno toplo, promjenljivo i vjetrovito. U četvrtak uglavnom suho, a zatim je mjestimice moguća kiša, u petak lokalno i pljuskovi s grmljavinom. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo, u četvrtak prolazno i olujno. U unutrašnjosti umjeren do jak jugozapadnjak, povremeno moguće i s olujnim udarima. U četvrtak na kopnu danju temperatura gotovo posvuda iznad 20 °C, a potom u blagom padu. Na Jadranu dnevna temperatura bez veće promjene, no jutarnja će zamjetnije porasti”, objavio je DHMZ.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...