Stiže nam Crvena Zvezda; Nazor: “Idemo svim raspoloživim snagama na ovog protivnika”

Danas u 17 sati Zadrani u 21. kolu regionalne ABA lige dočekuju velikog protivnika – Crvenu Zvezdu. Vrlo važna utakmica je ispred momčadi Zadra, a trener Ante Nazor rekao je nekoliko riječi uoči ovog susreta.

“Možemo očekivati dobru utakmicu. Smatram da je nivo igre podignut i da smo protiv teškog i zahtjevnog protivnika odigrali jednu dobru utakmicu što nam daje kapital da ovdje pred našom publikom i protiv još jačeg protivnika odigramo kvalitetnu utakmicu i tražimo svoju šansu.

Mislim da nam taj sportski motiv mora biti glavna vodilja u ovoj utakmici, sigurno je da moramo mobilizirati sve svoje snage koliko god protivnik bude zahtjevan ibez obzira na to što ima čitav niz kvalitetnih igrača na svim pozicijama. Moramo tražiti odgovor i  inzistirati na svih 40 minuta da pronađemo naš put do pobjede.” – naglašava Nazor.

Istaknuo je i važnost navijača u ovom susretu, čija će snaga pomoći momčadi da lakše stane pred ovaj izazov:

“Nadam se da će navijači doći u što većem broju i da ćemo uspjeti jednom požrtvovnošću identificirati tim sa publikom i zaista tražiti u ovoj utakmici, koja je možda na sve ili ništa, svoju šansu.”

Kako je i naglasio trener Nazor, u ovu utakmicu potrebno je ući u punoj snazi, a jedna od možda najvažnijih novosti pred susret sa Crvenom Zvezdom je povratak Maria Littlea:

“Vaughn je u procesu rehabilitacije još uvijek, dok je Little vraćen, trenira dobro i ponaša se dobro. Kao što smo rekli, jednostavno idemo svim raspoloživim snagama na ovog protivnika.”

Trenutni abaligaški prvak sutra stiže u Krešin dom, strateg Zadra za kraj se osvrnuo na korake koji će momčadi biti potrebni da bi ovu utakmicu okrenuli u svoju korist:

“Na svakoj poziciji postoje dva do tri kvalitetna igrača i jednostavno, ako ne budemo pravi na svim pozicijama i ako ne budemo imali taj čvrst defanzivni odgovor koji ćemo iskoristiti kao temelj u pripremi utakmice, mislim da nećemo imati što tražiti pred ovim protivnikom.

Moramo biti na gornjoj granici svoje borbenosti, i kroz tu agresivnu obranu  kontrolirati skok, nastojati i skokom u napadu i pretrčavanjem tražit lagan poen. Mislim da je to bio ključ što nismo u Podgorici okrenuli utakmicu u našu korist, nedostajao nam je taj lagan poen i tečnost, malo koncentracije da se ne izgubi lopta, a to je ono sve što se nadam, da ćemo u našoj igri još jedan korak više pružiti u ovoj utakmici da dođemo u tu poziciju i pokušamo okrenuti utakmicu u svoju korist.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...