Stiže nam zahlađenje, bura i oluje; Snijega će biti i u Dalmaciji

Kako najavljuje meteorolog Zoran Vakula, i tijekom vikenda će se diljem Hrvatske nastaviti ovo iznadprosječno toplo razdoblje, kao rijetko koje na početku ožujka, mjestimice čak i kao ni jedno do sada, te barem djelomice sunčano, uz povremeno umjeren i jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo, u subotu prolazno i sjeverozapadnjak.

Samo će ponegdje pasti malo kiše, a uglavnom u prvom dijelu subote u južnijim će krajevima biti lokalno obilnijih pljuskova s grmljavinom.

– Početkom novoga tjedna slijedi znatnija promjena vremena s češćom i većinom obilnijom kišom; umjerenim, mjestimice i jakim sjevernim i sjeveroistočnim vjetrom, na Jadranu još jačom, na udare gdjegod i olujnom burom i tramontanom, te padom temperature na vrijednosti uglavnom oko prosječnih za sredinu ožujka, gdjekad i nižim. Tijekom ponedjeljka snijeg je u gorju gotovo siguran, posebice Gorskoga kotara i Like, kasnije i Dalmacije, a ponegdje će vjerojatno padati i u nižim predjelima. Moguć je i tijekom još hladnije sredine sljedećega tjedna, a prema njegovom kraju ponovno toplije, mjestimice možda čak i kao ovoga vikenda – navodi Vakula za HRT.

Dodaje kako će, unatoč zahladnjenju, srednja temperatura zraka cijele prve polovine ožujka biti viša od prosječnih vrijednosti, ali ipak ne kao u prvom tjednu, kada je u većini unutrašnjosti od 6 do 8 °C viša od višegodišnjih srednjih vrijednosti, prenosi 24sata

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...