Stižu zahlađenje, pljuskovi, grmljavina i olujni vjetar, a spominje se i snijeg

Nakon pretežno sunčanog i gotovo proljetnog vikenda stiže promjena vremena. Jaka, ali kratka.

“U vjetroviti ponedjeljak u većini će krajeva biti još toplije, osobito u unutrašnjosti, gdje će poslijepodnevna temperatura zraka ponovno biti i oko 20°C. Potkraj dana i osobito u svježiji utorak, u mnogim će mjestima biti kiše, ponegdje i u obliku pljuskova, koje može pratiti i grmljavina, a u gorju je moguć i snijeg.

No već do večeri će se u većini Hrvatske barem djelomice razvedriti pa će u srijedu po nizinama biti česte jutarnje magle, mjestimice pri tlu i slaba mraza. Do kraja srijede vrlo je velika vjerojatnost novog zatopljenja i južine, uz koju je mjestimična kiša na sjevernom Jadranu i u gorju moguća već tijekom ponovno vjetrovitog četvrtka, a od petka i drugdje.

Uz promjenljivo vrijeme iznadprosječna toplina nastavit će se, ne samo do kraja sljedećega tjedna nego vjerojatno i u nastavku prve polovine mjeseca”, prognozira Zoran Vakula za HRT.

Sutra uz južinu vjetrovito i toplo te do večeri još uglavnom suho, a u utorak…

U ponedjeljak će u unutrašnjosti biti pretežno sunčano s dnevnom temperaturom i oko 20°C, ali i vjetrovito, uz umjeren do jak jugozapadnjak, ponegdje s olujnim udarima. U utorak prolazno jače naoblačenje s kišom, a u uz pad temperature u gorju nakratko može biti i susnježice i snijega. U srijedu već sunčanije i danju toplije, a ujutro mjestimice magla i slab mraz jer će vjetar prolazno oslabjeti. U četvrtak jugozapadnjak opet jak, a temperatura u porastu.

Na Jadranu u ponedjeljak i srijedu pretežno sunčano. U utorak promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, pa i u obliku pljuskova, ponajprije na sjeveru, gdje može biti i grmljavine. Puhat će umjereno jugo, s ponedjeljka na utorak i jako te ponovno i u četvrtak, a u utorak će jugo ponegdje okrenuti na jugozapadnjak. Temperatura zraka bez veće promjene, stoji u prognozi HRT-a.

Alarm zbog vjetra

Zbog mogućih olujnih udara jugozapadnog vjetra za sutra je za gospićko područje na snazi narančasto upozorenje Meteoalarma, dok je žuto upozorenje na snazi za riječku, zagrebačku i karlovačku regiju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...