Što nikako ne treba naručivati u kafiću? 70 posto zaraženo bakterijama

Svi vjerujemo da su objekti u kojima se nude jela i pića čisti, međutim ne možemo uvijek biti sigurni da je sve što tamo konzumiramo bez bakterija.

Prema tvrdnjama stručnjaka, a na osnovu provedenog istraživanja, postoje pića koja nikako ne treba naručivati kako biste izbjegli rizičan kontakt s bakterijama i eventualnim zdravstvenim problemima. Jedno istraživanje je pokazalo da se u piću koji mnogi naručuju krije najviše bakterija, a to je čaša vode ili gazirani sok s kriškom limuna.

U istraživanju se testiralo 76 kriški limuna iz 21 restorana. Otkriveno je da je 70 posto, odnosno 53 kriške zaraženo bakterijama, piše Huffington post.

I bez istraživanja, možemo znati da se limun reže puno prije nego gost naruči piće, da se čuva u plastičnim posudama, često i izvan hladnjaka,a što je idelano okruženje za bakterije.

Istraživanje nije jasno otkrilo izvor bakterija pronađenih na limunu, ali je otkrilo da ove bakterije ne mogu preživjeti i da se razmnožavaju u alkoholnim pićima, prenosi radiosarajevo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...