Što se sve u Centru previdjelo? Dijete poginulo kod majke osuđene za zanemarivanje, ocu rodila dijete nakon godina zlostavljanja…

U četiri godine, koliko je Vesna Burčul vodila Centar za socijalnu skrb u Zadru, mnogo toga ona kao ravnateljica, ali i kao socijalna radnica nije previdjela, piše 100posto.

Slučajevi su se nizali jedan za drugim.

Prvo je uhićen otac koji je godinama seksualno zlostavljao kćer u stanu u centru grada i koja je sa 16 godina rodila njegovo dijete. Da, ii ta je obitelj bila pod nadzorom tog Centra.

Otkriveno je i kako je bolesni dječak, kojega je Centar bio oduzeo udomiteljici, poginuo dok je bio na ljetovanju kod biološke majke kojoj je prije toga oduzeto dvoje djece zbog zapuštanja i zanemarivanja. Da, riječ je o istom Centru.

U trećem je slučaju, pogađate, opet zadarski Centar predložio sudu da dodijeli četverogodišnje dijete na skrb ocu kojega dijete ne poznaje i uz to je majka javno tvrdila da ju je silovao. Županijski je sud takvu odluku poništio.

I onda se dogodio strašan zločin na Pagu gdje je otac kroz balkon bacio svoje četvero malodobne djece. I otac i majka imaju pravomoćnu sudsku presudu za zanemarivanje djece, a obitelj je bila u tretmanu Centra od 2012. godine. No, Centru nije bilo ništa sporno.

Eto ravnateljica i socijalna radnica Burčul ništa od ovog nije moga predvidjeti, prevenirati. I strašno je i plaši nas da će ona dalje raditi taj isti posao u Centru. Nadamo se samo da će od sama malo bolje predviđati situacije, jer joj je do sada išlo katastrofalno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...