propusti centra

Što se sve u Centru previdjelo? Dijete poginulo kod majke osuđene za zanemarivanje, ocu rodila dijete nakon godina zlostavljanja…

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

U četiri godine, koliko je Vesna Burčul vodila Centar za socijalnu skrb u Zadru, mnogo toga ona kao ravnateljica, ali i kao socijalna radnica nije previdjela, piše 100posto.

Slučajevi su se nizali jedan za drugim.

Prvo je uhićen otac koji je godinama seksualno zlostavljao kćer u stanu u centru grada i koja je sa 16 godina rodila njegovo dijete. Da, ii ta je obitelj bila pod nadzorom tog Centra.

Otkriveno je i kako je bolesni dječak, kojega je Centar bio oduzeo udomiteljici, poginuo dok je bio na ljetovanju kod biološke majke kojoj je prije toga oduzeto dvoje djece zbog zapuštanja i zanemarivanja. Da, riječ je o istom Centru.

U trećem je slučaju, pogađate, opet zadarski Centar predložio sudu da dodijeli četverogodišnje dijete na skrb ocu kojega dijete ne poznaje i uz to je majka javno tvrdila da ju je silovao. Županijski je sud takvu odluku poništio.

I onda se dogodio strašan zločin na Pagu gdje je otac kroz balkon bacio svoje četvero malodobne djece. I otac i majka imaju pravomoćnu sudsku presudu za zanemarivanje djece, a obitelj je bila u tretmanu Centra od 2012. godine. No, Centru nije bilo ništa sporno.

Eto ravnateljica i socijalna radnica Burčul ništa od ovog nije moga predvidjeti, prevenirati. I strašno je i plaši nas da će ona dalje raditi taj isti posao u Centru. Nadamo se samo da će od sama malo bolje predviđati situacije, jer joj je do sada išlo katastrofalno.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar